RAŽNJIČI
SESTAVINE
75 dag manj mastne svinjine
sol, poper
ščepec paprike
nekaj kapljic olja
za prilogo čebula in kumarice
75 dag manj mastne svinjine
sol, poper
ščepec paprike
nekaj kapljic olja
za prilogo čebula in kumarice
PRIPRAVA
Meso razrežemo na ne pretanke lističe in ga ploščato nabodemo na špile. Ražnjiče posolimo, popopramo, pokapljamo z oljem in spečemo na žaru ali na segreti plošči. Med peko jih mažemo z oljem, da so sočnejši. Če želimo, da bodo lepši, jih proti koncu pečenja potresemo z rdečo papriko. Posebno dobri so ražnjiči iz svinjske ribe.
Meso razrežemo na ne pretanke lističe in ga ploščato nabodemo na špile. Ražnjiče posolimo, popopramo, pokapljamo z oljem in spečemo na žaru ali na segreti plošči. Med peko jih mažemo z oljem, da so sočnejši. Če želimo, da bodo lepši, jih proti koncu pečenja potresemo z rdečo papriko. Posebno dobri so ražnjiči iz svinjske ribe.
Recept iz knjige:
Mozaik okusov mojstra Ivana Ivačiča
Založba Pivec
Knjigo lahko naročite tukaj.
Več iz te kategorije
Škandal
3224 Ogledov
3224 Ogledov
Režimski mediji v paniki – dokazov, da je bil Berishaj Golobova finančna mula, ne morejo prikriti
lkfur - 9. February, 2023 10:22Črno
2574 Ogledov
2574 Ogledov
Škandal
2207 Ogledov
2207 Ogledov