0 Deljenj 2190 Ogledov

Razkritje na seji sveta RTV: Pašek Šetinčeva naj bi izisljevala svetnika Prebila

24. January, 2023 18:43
2190 Ogledov

Poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek je s svojimi izrečenimi besedami in dejanji v preteklosti večkrat dokazala, da lepo vedenje ni njena vrlina. Dovolila si je iti celo tako daleč, da je za doseganje svojih ciljev izsiljevala določene posameznike. To znova dokazuje, da levica vedno govori eno, dela pa nasprotno. Kako bi sicer pojasnili to, kar je včeraj na seji programskega sveta razkril Peter Gregorčič, ko je svojemu namestniku pred vsemi očital, da je podlegel njenemu izsiljevanju.

 

Programski svet RTV Slovenija je sklenil, da se postopek razrešitve Andreja Graha Whatmougha, ki je zdaj v. d. generalnega direktorja zavoda, ustavi. Večina svetnikov je namreč menila, da Graha Whatmougha ni mogoče razrešiti, saj mu je mandat potekel. Kar je zaskrbljujoče, so bile besede predsednika programskega sveta Petra Gregorčiča, ki je razkril pravi obraz poslanke Gibanja Svoboda Mojce Šetinc Pašek. Ta je namreč padla tako nizko, da se je zadev lotila celo z izsiljevanjem svetnikov.

 

Na seji je pred glasovanjem o razrešitvi v. d. generalnega direktorja  počilo med predsednikom programskega sveta in namestnikom predsednika Andrejem Prebilom. Gregorčič je Prebilu očital, da je podlegel izsiljevanju Gibanja Svoboda. Zaradi razkritja navedenega ga je iz odločanja o razrešitvi želel izločiti, saj je z navednenimi dejstvi izgubil svojo kredibilnost. Svetnike je presenetil z razkritjem  zasebnega pogovora med njim in njegovim namestnikom Andrejem Prebilom pred eno prejšnjih seja programskega sveta, ki je bila pred nekaj tedni.

 

 

(Foto: zajetje zaslona)

 

Peter Gregorčič je dejal, da mu je Prebil neko nedeljo razkril, da se nanj izvajajo politični pritiski: “Na tem sestanku je gospod Prebil povedal naslednje; da ga je klicala poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek in mu dala pol ure časa, da se odloči, ali se bo podpisal pod prej omenjeno zadevo za sklic izredne seje (za razrešitev generalnega diretorja RTV), in da to mora storiti, če želi ohraniti položaj predsednika uprave na Sava Turizmu,” je dejal Gregorčič.

 

Navedeno ne preseneča, saj je Požareport že v začetku decembra pisal, da so se potihoma začeli zbirati podpisi programskih svetnikov RTV za takojšnjo zamenjavo generalnega direktorja RTV Andreja Graha Whatmougha. Z zbiranjem je začel Branimir (Brane) Piano, nekdanji novinar Dela, programske svetnike pa v duhu t. i. “depolitizacije”, tako njegovi viri, “osebno kliče kar poslanka Gibanja Svobode Mojca Pašek Šetinc, naj takoj zamenjajo Grah Whatmougha“. Dodal je, da naj bi Šetinc Paškova že takrat nekaterim svetnikom grozila ali pa jim obljubljala ponovno izvolitev v programski svet.

 

Seveda je kljub dokazu sledilo zanikanje

Seveda je Prebil vse zanikal, češ, da upa, da ima Gregorčič za to dokaze. Nato je predsednik programskega sveta pokazal kopijo zasebnih pogovorov, kjer je vse zapisano črno na belem. Gregorčič se Prebilu v nadaljevanju ni opravičil, zato bo zadeva očitno dobila epilog  na sodišču. V Odmevih se je oglasila še poslanka in nekdanja novinarka nacionalke Mojca Šetinc Pašek, ki je po pričakovanjih prav tako vse zanikala. Njeno opravičilo ne pomeni kaj preveč, saj obstaja kopija pogovorov, kjer naj bi Prebil jasno navedel, da je podlegel njenemu izsiljevanju.

Da je bila seja še burnejše, je poskrbel še Sašo Hribar s svojim vse prej kot primernim vedenjem. Na njegovo neprimerno vedenje se je na Twitterju odzval tudi Božo Predalič, ki je zapisal: Hribar bi rad celo @RTV_Slovenija spremenil v radio ga ga. Katastrofa! Očitno se ne zaveda, da se je radio ga ga izpel, tako kot se je on sam.”

 

 

Potem ko se je vlada pod vodstvom Roberta Goloba in ostalih njegovih podložnikov sklenila, da prevzame javno televizijo, so se seveda odločili, da s položaja umaknejo vse, ki niso “njihovi”, in nastavijo svoje. Tako so zdaj odločali o prihodnosti v. d. generalnega direktorja RTVS Andreja Whatmougha, vendar je večina programskih svetnikov sklenila, da mandata, ki je že prenehal, ni mogoče prekiniti ali kakor koli drugače odvzeti. Grahu Whatmoughu je namreč v skladu z novelo zakona o RTVS 28. decembra prenehal mandat generalnega direktorja, do imenovanja uprave v skladu z novelo pa opravlja funkcijo v. d. generalnega direktorja.

Pašek Šetičeva napovedala tožbo

Gregorčičeve besede so očitno močno zatresle slovensko javnost, tako zelo, da se je javila kar sama Mojca Pašek Šetinc, ki navedbe zanika in napoveduje tožbo.

A. H. (Nova 24TV)

(Foto: arhiv DZ)

Več iz te kategorije