NAPOLEONOVA TORTA
SESTAVINE
1 jajce
7 rumenjakov
15 dag sladkorja
15 dag zmletih mandljev
11 dag naribane čokolade
2 dag arancinov (kandirana pomarančna lupina)
7 beljakov
5 dag zdrobljenih keksov
maslo za mazanje
tortnega modela
moka za potresanje
2,5 dl stepene smetane
4 dag sladkorja
prava čokoladna glazura
1 jajce
7 rumenjakov
15 dag sladkorja
15 dag zmletih mandljev
11 dag naribane čokolade
2 dag arancinov (kandirana pomarančna lupina)
7 beljakov
5 dag zdrobljenih keksov
maslo za mazanje
tortnega modela
moka za potresanje
2,5 dl stepene smetane
4 dag sladkorja
prava čokoladna glazura
PRIPRAVA
1
Jajce, rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo zmlete (neolupljene) madlje, naribano čokolado, drobno sesekljane arancine in trd sneg z zdrobljenimi keksi.
2
Dva enaka tortna modela namažemo z maslom, potresemo z moko in vanju razdelimo tortno maso. Masi spečemo v ne prevroči pečici, nato ju ohladimo.
3
Nizki tortici prerežemo in napolnimo s stepeno sladko smetano, zložimo skupaj in oblijemo s čokoladno glazuro.
1
Jajce, rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo zmlete (neolupljene) madlje, naribano čokolado, drobno sesekljane arancine in trd sneg z zdrobljenimi keksi.
2
Dva enaka tortna modela namažemo z maslom, potresemo z moko in vanju razdelimo tortno maso. Masi spečemo v ne prevroči pečici, nato ju ohladimo.
3
Nizki tortici prerežemo in napolnimo s stepeno sladko smetano, zložimo skupaj in oblijemo s čokoladno glazuro.
Recept iz knjige:
Mozaik okusov mojstra Ivana Ivačiča
Založba Pivec
Knjigo lahko naročite tukaj.
Več iz te kategorije
Škandal
3265 Ogledov
3265 Ogledov
Režimski mediji v paniki – dokazov, da je bil Berishaj Golobova finančna mula, ne morejo prikriti
lkfur - 9. February, 2023 10:22Črno
2597 Ogledov
2597 Ogledov
Škandal
2231 Ogledov
2231 Ogledov