KAPUCINSKI KROMPIR
SESTAVINE
1,5–2 kg krompirja
10 dag maščobe
2–3 žlice moke
srednje velika čebula
nekaj strokov česna
lovorov list
ščepec majarona
sol, poper
kisle kumarice
šopek peteršilja
smetana
PRIPRAVA
1
Krompir olupimo in zrežemo na srednje velike kocke. Nanj nalijemo toliko vode, da je komaj pokrit (jed kuhamo v kozici). Posolimo, dodamo lovorov list in majaron. Krompir naj vre počasi, da se ne razkuha.
2
Na maščobi prepražimo moko. Ko malo zarumeni, dodamo drobno narezano čebulo in strte stroke česna, premešamo, zalijemo s krompirjevko in zlijemo h kuhanemu krompirju. Ko dobro prevre, dosolimo, popopramo, popravimo s sesekljanim peteršiljem, dodamo na lističe narezane kisle kumarice in izboljšamo s smetano.
Recept iz knjige:
Mozaik okusov mojstra Ivana Ivačiča
Založba Pivec
Knjigo lahko naročite tukaj.