0 Deljenj 1897 Ogledov

NEDELJSKI RECEPT KUHARSKEGA MOJSTRA IVANA IVAČIČA

15. April, 2018 7:00
1897 Ogledov

KAPUCINSKI KROMPIR

 

SESTAVINE

1,5–2 kg krompirja
10 dag maščobe
2–3 žlice moke
srednje velika čebula
nekaj strokov česna
lovorov list
ščepec majarona
sol, poper
kisle kumarice
šopek peteršilja
smetana

 

PRIPRAVA

1
Krompir olupimo in zrežemo na srednje velike kocke. Nanj nalijemo toliko vode, da je komaj pokrit (jed kuhamo v kozici). Posolimo, dodamo lovorov list in majaron. Krompir naj vre počasi, da se ne razkuha.
2
Na maščobi prepražimo moko. Ko malo zarumeni, dodamo drobno narezano čebulo in strte stroke česna, premešamo, zalijemo s krompirjevko in zlijemo h kuhanemu krompirju. Ko dobro prevre, dosolimo, popopramo, popravimo s sesekljanim peteršiljem, dodamo na lističe narezane kisle kumarice in izboljšamo s smetano. 

Recept iz knjige:
Mozaik okusov mojstra Ivana Ivačiča
Založba Pivec
Knjigo lahko naročite tukaj.

Več iz te kategorije