0 Deljenj 1671 Ogledov

NEDELJSKI RECEPT KUHARSKEGA MOJSTRA IVANA IVAČIČA

18. March, 2018 7:00
1671 Ogledov

BOSENSKI LONEC

 

SESTAVINE

1,5 kg ovčetine

50 dag jušne zelenjave, ohrovta,

kolerabe in zelja

50 dag krompirja

čebula

česen

lovorov list

sol, poper

nekaj svežih paradižnikov

žlica sladke paprike

kozarec vina

 

 

PRIPRAVA

1
Oprano meso razsekamo na koščke, jušno zelenjavo zrežemo na kolobarje, ohrovt na krhlje, zelje pa na debelejše rezance. V lonec damo jušno zelenjavo in zelje, nato koščke mesa, drobno narezano čebulo, strok česna, na večje kose narezan olupljen krompir, paradižnik in papriko, posolimo, dodamo še mleti poper in lovorov list, zalijemo z vodo in prilijemo vino. Lonec zavežemo s pergamentnim papirjem in počasi kuhamo.

2
Še najbolj izvirno je, da jed pripravljamo v glinastem loncu, kuhamo pa v krušni peči. Čas kuhanja je odvisen od starosti ovce, navadno pa je jed kuhana v 1,5 do 2,5 ure – toliko kot mlajša ali starejša govedina.

 

Izvrstno kuharsko knjigo MOZAIK OKUSOV MOJSTRA IVANA IVAČIČA lahko naročite tukaj.

(iz tiskane izdaje Škandal24)

Več iz te kategorije