TELEČJA PLJUČA PO DUNAJSKO
SESTAVINE
60–70 dag kuhanih telečjih pljuč
8 dag maščobe
žlička sladkorja
4 dag čebule
srednje velika kisla kumarica
žlica gorčice
šopek peteršilja
sol, poper
lovorov list
majaron
strok česna
limonina lupinica
žlica moke
kis
vino
kapre
juha za zalivanje
PRIPRAVA
1
Kuhana in ohlajena pljuča zrežemo na čim bolj tanke rezance. Na maščobi zarumenimo čajno žličko sladkorja. Ko ta močno karamelizira, dodamo drobno narezano čebulo in na strgalnik naribano kislo kumarico, potresemo z žličko moke in popražimo.
2
Nato dodamo narezana pljuča in zalijemo z juho. Ko vse dobro prevre, dodamo še lovorov list, majaron, strt česen, gorčico, poper, sesekljan peteršilj, kapre in limonino lupinico. Pljuča dosolimo in okisamo s kisom in vinom.
Recept iz knjige Mozaik okusov mojstra Ivana Ivačiča, Založba Pivec
Knjigo lahko naročite tukaj.
Več iz te kategorije

Režimski mediji v paniki – dokazov, da je bil Berishaj Golobova finančna mula, ne morejo prikriti
lkfur - 9. February, 2023 10:22
