0 Deljenj 1575 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Varovancu levičarjev Ahmadu Shamiehu sodišča in policija ne pridejo do živega

14. May, 2018 8:00
1575 Ogledov

Rok za predajo Ahmada Shamieha, ki ima v Sloveniji več ugodnosti kot vsak Slovenec, se izteka. Izgubil je vse sodne spore, a varovanec levice ostaja v državi.

Zelo lep dokaz, da je slovenski levici povsem vseeno za svoje državljane. Se mogoče spomnite dneva, ko sta velika socialista Jan Škoberne (SD) in Miha Kordiš (Levica), samooklicana borca za pravice revnih in ubogih, v prostore parlamenta na rogljiček in kavo povabila obubožanega upokojenca ali brezposelnega Slovenca, ki si zaradi slabega socialnega statusa ne more kupiti niti dovolj hrane, in mu pomagala? Zanj kršila pravnomočne odločitve sodišč in zakone? Ne morete se, to se namreč do danes še ni zgodilo. Se spomnite dneva, ko sta taista poslanca kršila zakone in onemogočala delo sodišč ter policije za ilegalnega migranta, ki v Sloveniji prebiva brez vseh dovoljenj? To je bilo 14. novembra lani. Ahmad Shamieh pa se je 29. marca letos še enkrat izmaknil deportaciji. Na ta dan je bila predvidena njegova predaja hrvaškim pristojnim organom, do le-te pa ni prišlo, saj se sirski brivec ob določeni uri ni zglasil na Ministrstvu RS za notranje zadeve.

Poslanec SD in kaviar socialist Jan Škoberne se bori za ilegalne migrante, tujce, medtem pa so slovenski upokojenci na robu preživetja.

Izgubil vse pravne spore

Ahmad Shamieh je do danes izgubil vse pravne spore. Vlada RS je poslancu Vinku Gorenaku na poslansko vprašanje lepo odgovorila s časovnico, s katere je razvidno, da za ilegalnega Sirca zakoni in odločitve sodišč pač ne veljajo: »Odločitev o prošnji za mednarodno zaščito, s katero je bilo določeno, da Republika Slovenija ne bo obravnavala prošnje Ahmada Shamieha, ker je zanjo pristojna Republika Hrvaška, je pravnomočna po odločitvi Vrhovnega sodišča RS od dne 23. 8. 2017. Njegovo predajo Republiki Hrvaški na podlagi te pravnomočne odločitve je 15. 12. 2017 začasno zadržalo Upravno sodišče RS. Odločitev o začasnem zadržanju je dne 12. 1. 2018 odpravilo Vrhovno sodišče RS. Zoper to odločitev je Ahmad Shamieh dne 5. 2. 2018 vložil ustavno pritožbo s predlogom za začasno zadržanje. Ustavno sodišče RS je dne 5. 3. 2018 odločilo, da ustavne pritožbe ne bo sprejelo v obravnavo.« Zaradi zadržanja prošnje o mednarodni zaščiti dne 15. 12. 2017 je rok za predajo prenehal veljati 23. februarja. Nov rok za predajo je začel teči 12. januarja, ko je vrhovno sodišče ugodilo pritožbi ministrstva za notranje zadeve in odločitev upravnega sodišča spremenilo tako, da je zahtevo za začasno zadržanje predaje Republiki Hrvaški zavrglo. Nov rok za predajo se izteče 12. julija, ministrstvo pa je že obvestilo hrvaške pristojne organe.

“Heroj Ahmad”

Večji Slovenec od Slovencev

Prav absurdna je nemoč najvišjih slovenskih organov pregona v primeru sirskega brivca. Ščit leve politike je tako močan, da ga niti sodstvo in notranje ministrstvo ne prebijeta. Ministrstvo je Ahmada že 7. februarja pozvalo, naj predloži relevantno zdravstveno dokumentacijo, s katero bodo lahko izvršili pravnomočen sklep o predaji Sirca hrvaškim organom pregona, a Shamieh tega seveda ni storil. Iz tega primera je jasno, da sta politična volja in moč daleč nad odločitvami sodstva, strokovnjakov ministrstev in policije. Ahmad Shamieh je izgubil vse pravne spore, njegovih proš enj vajo, a kljub temu ostaja v Sloveniji. Kaviar socialisti tipa Škoberne, Kordiš, Židan, Cerar, Brglez se požvižgajo na pravno državo, jo še dodatno poteptajo, pri tem pa niti ne pomislijo na slovenske upokojence in socialno ogrožene družine, ki živijo s 300 evri mesečnih dohodkov.

Ahmad Shamieh ostaja v Rogu na ljubljanski lokaciji, kjer se prodajajo droge, se nasilno pretepajo in snemajo porno filme.

Več iz te kategorije