0 Deljenj 1003 Ogledov
iStock

Zakaj bi vsi morali trenirati boks?

1. april, 2018 18:30
1003 Ogledov

Boks je postal najljubši trening v modnem svetu, pri čemer manekeni in manekenke računajo predvsem na učinke kurjenja maščob, da bi razvili vitka in mišičasta telesa. Vendar je boks veliko več kot to, saj močno vpliva tudi na uravnoteženje vašega uma in po mnenju trenerke boksa, Tanye Morgan iz Sweat by BXR, pomaga tudi pri vrsti zdravstvenih težav, kot sta depresija in anksioznost. Pri Harpers Bazaarju so navedli še nekaj izjemnih učinkov treninga boksa:

  1. Živeli boste za trenutek in se izklopili iz zunanjega sveta

Boks zahteva popolno osredotočenje. Če želite biti dobri, morate znati popolnoma izključiti zunanji svet. Gre za hiter, divji in zabaven šport, zato med treingom v glavi ne ostane več prostora za kar koli drugega. To vam bo koristilo, da se znebite vsakodnevnih napetosti ter tako dobite novo perspektivo za izboljšano reševanje težav.

  1. Z endorfini se boste bolje borili proti stresu

Vsaka fizična dejavnost sprošča napetost in boks ni nobena izjema. Med boksanjem vreče vaši možgani povečujejo proizvodnjo endorfinov, nevrotransmiterjev, ki so odgovorni za vaše dobro počutje. Udarci bodo zmanjšali napetost mišic, ki se nabere zaradi stresa.

  1. Pri boksu niste sami, zato boste bolj motivirani

Največja težava, zaradi katere ne vadite dovolj redno, je motivacija. Če ste sami, se boste zlahka odločili, da boste izpustili obisk fitnesa ali ne boste nadeli superg za tek. Boks po navadi vključuje še vsaj eno osebo, čeprav vedno ne vključuje “sparinga”. Delo v skupini je odličen motivator in deluje kot družabna podpora ter zmanjša občutke osamljenosti.

  1. Veliko se boste naučili o sebi

Boks je odličen način spoznavanja samega sebe. Začeli boste spoznavati in bolje razumeti, kako delujejo vaši možgani, medtem ko razvijate svoj edinstveni boksarski slog. Boks je predvsem strateška vaja in nikakor le metanje nekaj naključnih udarcev. Poleg direktov, krošejev in aperkatov je boks sestavljen iz neskončnih kombinacij, ki sestavljajo posebno koreografijo. Če želite kombinacije izvajati z ustrezno tehniko in natančnostjo, potrebujete veliko koncentracije, prakse in vztrajnosti.

  1. Gradi samozavest in fizično moč

Poleg krepitve fizične moči vam bo boks pomagal tudi pri razvoju duševne moči, s katero boste lahko razrešili marsikatero težjo življenjsko situacijo. Tudi angleški princ Harry je spregovoril o tem, kako mu je trening boksa pomagal, ko se je boril z duševnimi težavami ob smrti svoje matere. Ob boksu se boste naučili številnih tehnik, ki vam bodo pomagale izven ringa. Samozavestno boste bolje razumevali svoje nasprotnike, našli svoj slog boja in obvladali obrambo tudi v družbenem življenju.

  1. Premagali boste jezo

Udarec po boksarski vreči je lahko fizični in simbolični izraz stresa ali jeza. Fizično, udarjanje v vrečo povzroči odziv v vašem telesu, ki pomaga razbremeniti napetosti. Boks je varen način za izpust napetosti ali agresije, ne da bi pri tem poškodovali sebe ali druge.

Mogoče vas bo zanimalo

Jankovićev Rudniški pašaluk: Kdo naj bi bila ženska, ki ga povezuje z misterioznim Janom Becem
Škandal
11 Ogledov
Škandal
11 Ogledov

Jankovićev Rudniški pašaluk: Kdo naj bi bila ženska, ki ga povezuje z misterioznim Janom Becem

User One - 19. september, 2019 23:12

Ženska naj bi bila po trditvih naših virov povezava med tremi Jankovićevimi moški v Electi, očeta Zorana ter sinov Damjana in Jureta, ter njihovim slamnatim rešiteljem Janom…

Ob 5.26 uri 22 letni voznik z BMW-jem norel po naselju , plačal bo 1200 evrov
Črno
19 Ogledov
Črno
19 Ogledov

Ob 5.26 uri 22 letni voznik z BMW-jem norel po naselju , plačal bo 1200 evrov

User One - 19. september, 2019 18:23

Policisti v času od 16. 9. do 22. 9. 2019, ko poteka evropski teden mobilnosti poostreno nadzirajo cestni promet, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti ter nepravilne…

Smrt kosila na Trgu Pohorskega bataljona
Črno
61 Ogledov
Črno
61 Ogledov

Smrt kosila na Trgu Pohorskega bataljona

User One - 19. september, 2019 15:27

Ob 11.57 so na Trgu Pohorskega bataljona v Kisovcu, občina Zagorju ob Savi, gasilci PGD Loke odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala mrtva oseba, poroča…

Več iz te kategorije