0 Deljenj 1051 Ogledov
istock

Šest razlogov, zakaj smo pozimi videti starejše

27. September, 2017 22:00
1051 Ogledov

Pomanjkanje sonca pomeni tudi manj vitamina D, to pa vpliva na obraz in na razpoloženje, saj je povezan s hormonom sreče. Tudi gretje in mraz nam ne delata ravno usluge pri lepoti.

1. Imamo podočnjake

Pozimi so podočnjaki veliko bolj izstopajoči kot poleti. Pomanjkanje vitamina D in K negativno vpliva na podočnjake in zabuhle oči. Ravno zaradi tega so ženske lahko videti tudi do štiri leta starejše, je dejal »anti-aging« strokovnjak dr. Mark Binette.

Za podočnjaki trpi več svetlopoltih žena.

2. Lasje ne izgledajo zdravo

Gretje, mraz, nizka vlažnost in statična elektrika so dejavniki, ki v teh hladnih dneh naredijo vaše lase neprivlačne. Poizkusite jih nahraniti z naravnimi maskami, da jim povrnete sijaj in živahnost.

3. Temne barve niso najboljše

V zimskih dnevih ženske povečini nosijo temne odtenke. V večini zato, ker takšne barve prevladujejo v trgovinah, ali pa zato, ker je to siguren izbor. Ampak črna in siva vas naredijo starejše. Če želite vnesti malo živahnosti v svoj izgled, si nadenite šal v živih barvah, barvno kapo …

4. Izsušena koža

Gretje malo po malo izsušuje vašo kožo. Da bi jo osvežili, dodajte vašemu losjonu kapljico ekstra deviškega olja.

5. Manj telovadite

Težko je telovaditi če neprestano dežuje, je zgodaj tema in je hladno vzunaj. Ampak spuščanje telovadbe vpliva celotno zdravje in izgled. Počutili se boste slabše, ne boste imeli zagona in motivacije ter hitreje boste pridobili na teži.

6. Splošno se počutite stare

Kadar je zunaj hladno in ni sonca, čutimo pomanjkanje vitamina D in hormona sreče. To vpliva na vse ljudi. Seveda je zabavno nekajkrat se skriti pod odejo in poležavati, vendar lahko kmalu postane dolgočasno in boste izgubili voljo do življenja.

Več iz te kategorije