0 Deljenj 998 Ogledov

Si želite srečno in dolgotrajno zvezo?

27. September, 2017 22:00
998 Ogledov

Kaj storiti preden ležete spat, da bo vaša zveza srečna?

Dobro je, da osvojite neke navade, ki jih priporočajo psihologi. Pari v srečnih zvezah tega ne ignorirajo.

Pomembno je preživeti čas s svojim partnerjem pred spanjem. Ni potrebno, da se govori o urah ali minutah … Pomembna je kvaliteta. Se pravi, da uživata drug z drugim, se pogovarjata, si izkazujeta ljubezen, se objemata …

Zapomnite si , tudi ko ste v tišini objeti, je to kvaliteten čas, saj komunikacija med vama ni samo verbalna.

Psihologi svetujejo, če želite biti srečni, naredite teh enajst stvari, preden greste spat:

1. Utišajte in umaknite mobitel

Odvisnost od družbenih medijev moti sproščanje oksitocina v telesu, hormona, ki je odgovoren za čustveno intimo in vezo.

2. Malce pozabite na službo

Dajte na stran misli o službi in kaj vaš čaka naslednji dan. Preusmerite misli in se sprostite ter pozornost usmerite na partnerja. Skupaj se uležite in se pogovarjate o stvareh, ki vas sproščajo.

3. Pojdite v posteljo skupaj

Psiholog Curt Smith pravi, da si srečni pari skupaj umivajo zobe in gredo istočasno v posteljo. To jim pomaga ohranjati bližino in toplino v odnosu.

4. Sledite rutini

Če hodite vsak dan spati ob isti uri, vam bo to pomagalo, da se dobro naspite in ste boljšega razpoloženja. Kadar se držite rutine, vaši možgani dobivajo signal, da je čas za spanje in se vaše telo pripravi na to.

5. Pogovarjajte se iz srca, iskreno

Poslušajte partnerja. Ne poskušajte vedno deliti nasvete in iskati rešitve. Iskren pogovor je lahko dovolj, da drug drugemu pokažeta, da se podpirata. Ryan Howes, psiholog, predlaga da se pred spanjem izražajo pozitivne misli. Recite partnerju, da ga ljubite.

6. Vzdržite se prepiranja

Psiholog Curt Smith opozarja, da je zelo pomembno, da se ne kregate pred spanjem. To ne bo rešilo problemov, samo slabše boste spali, se zbudili utrujeni in boste nervozni cel prihodnji dan.

7. Otroke zadržite stran od spalnice

Seveda pustite otrokom v svojo posteljo, če se počutijo slabo ali jih je česa strah. No, če je karkoli drugega, jih zadržite čim dlje od spalnice, saj mora biti to intimen prostor za vaju s partnerjem.

8. Ne pustite domačih ljubljenčkov na posteljo

Po neki raziskavi v Ameriki so ugotovili, da se 63 odstotkov ljudi, ki spi s hišnimi ljubljenčki, zbudijo utrujeni in zaspani. Za srečno zvezo mora biti postelja samo za vaju s partnerjem.

9. Odrecite se alkoholu in tobaku

Veliko parov radi popijejo skupaj kozarec vina pred spanjem, da bi ustvarili romantično atmosfero. Med drugim bo to vplivalo na krajši spanec.

10. Masirajte drug drugega

Lahka in sproščujoča masža pred odhodom v posteljo pomaga izboljšati kvaliteto sanj, zmanjšuje anksioznost in zbližuje ljubezenske pare.

11. Ne pozabite na objeme in poljube

Nujno poljubite in objemite drug drugega pred spanjem, še boljše pa je, da ste že v postelji in v objemu zaspite. To sprošča, zbližuje in povzroča pozitivna čustva.

Več iz te kategorije