0 Deljenj 1709 Ogledov

Sanjski trening: Spite in hujšate

12. September, 2017 18:00
1709 Ogledov

Kaj, če obstaja način, s katerim lahko porabite maščobe, izboljšate mišični tonus in zmanjšate svoj obseg?

Dan Henderson, fitnes trener, je odkril, kako porabite kalorije, medtem ko spite. To tezo podpira tudi znanost.

Se ne sliši to kot sanjski trening?

Dejstvo je, da takšen trening dejansko obstaja in pri tem ne potrebujete tono nepoznanih dodatkov ali magične formule. Takšne rezultate lahko dosežete s tehniko treninga, ki se imenuje ‘high intensity interval training’ (HIIT) – način vadbe, ki izboljšuje strukturo telesa in kardiovaskularni sistem.

Najboljše pri vsem skupaj pa je enostavna vadba, da dosežete želen rezultat. Ta trening vključuje visoko intenzivnost v zelo kratkem obdobju, pri čemer dosežete neverjetne rezultate že v 90 minutah vadbe tedensko.

HIIT podpira tudi znanost, ki je izvedla več raziskav na to temo. Dokazano je, da sami rezultati tehnike, ki jo izvajate, nastanejo šele po zaključku treninga.

Na primer med tekom trošite kalorije, vendar se ta proces zaključi takoj, ko se ustavite. Pri omenjenem treningu pa je to ravno nasprotno. Pri njem vaš metabolizem deluje še dolgo potem, ko prenehate z vadbo, se pravi, da vaše kalorije izgorevajo med spanjem.

Kaj vključuje takšen trening?

Brez skrbi, ne rabite profesionalne opreme le blazino, stopnice in razumevanje same tehnike. Torej ne pozabite … Ključ do uspeha je visoka intenzivnost.

Ogrevanje naj bi trajalo 5 do 10 minut, da zmanjšate možnost poškodb.

Vaje, ki jih izvajate, naj bodo v intervalih 30 do 120 sekund, prav tako pa naj bi toliko trajale tudi vmesne pavze med vadbo.

Celoten trening, brez  ogrevanja, naj bi trajal vse skupaj 20 minut. Vaje pa so lahko sestavljene iz sprinta (400 metrov), hoja navkreber, preskakovanje škatel …

Veselo na delo!

Več iz te kategorije