0 Deljenj 1836 Ogledov

PRAZNIČNI RECEPT KUHARSKEGA MOJSTRA IVANA IVAČIČA

2. April, 2018 9:00
1836 Ogledov

DIVJAČINSKA JUHA

 

SESTAVINE

srnjakov, gamsov ali jelenov vrat (približno 1,5 kg)

30 dag jušne zelenjave

30 dag luštreka

nekaj grobo zmletih zrn popra

sol

muškatni orešček

majaron

timijan

lovorov list

opečena čebula

nekaj strokov česna

PRIPRAVA

Divjačinski vrat oplaknemo, razsekano in zalijemo s približno dvema litroma hladne vode. Zavre naj počasi; počasi naj se tudi kuha. Med kuhanjem dodamo jušno zelenjavo in začimbe. Ko je juha kuhana, jo precedimo in po želji dodamo žlico belega vina. V juho lahko zakuhamo vse, kar prija našemu okusu, ali pa ji dodamo jušni vložek.

 

Recept iz knjige:
Mozaik okusov mojstra Ivana Ivačiča
Založba Pivec
Izvrstno kuharsko knjigo lahko naročite tukaj.
(iz tiskane izdaje Škandal24)

Več iz te kategorije