0 Deljenj 1232 Ogledov

NEDELJSKI RECEPT KUHARSKEGA MOJSTRA IVANA IVAČIČA

29. April, 2018 7:00
1232 Ogledov

POLNJENI LIGNJI

SESTAVINE
1 kg srednje velikih lignjev
10–12 dag olja
sol, poper
nekaj zrelih paradižnikov
čebula
nekaj strokov česna
šopek peteršilja
pest drobtin
40 dag riža
juha za zalivanje
nekaj dag trdega sira za ribanje

PRIPRAVA
1
Lignje očistimo, porežemo glave in lovke, vrečice pa pustimo cele. Drobno narezane glave in lovke pomešamo z drobtinami, sesekljanim česnom, drobno narezanim peteršiljem, na kocke narezanim paradižnikom, vse posolimo in popopramo. S tem nadevom napolnimo vrečice in jih z zobotrebcem zašpilimo.
2
V kozici segrejemo olje in dodamo drobno naribano čebulo. Preden zarumeni, dodamo prebran, opran in osušen riž ter ga popražimo. Ko riž postekleni, ga zalijemo z juho. Riž naj vre počasi. Ko se malo zgosti, vanj pokončno postavimo polnjene lignje. Po potrebi prilijemo juho, potresemo s peteršiljem in na majhni vročini počasi dušimo.
3
Tako pripravljene lignje zložimo na krožnik in jih potresemo z naribanim sirom. Okus polnjenih lignjev je ostrejši, če nadevu primešamo zdrobljeni sardelni filet ali kolobarček.

Recept iz knjige:
Mozaik okusov mojstra Ivana Ivačiča
Založba Pivec
Knjigo lahko naročite tukaj.

Več iz te kategorije