0 Deljenj 1142 Ogledov

NEDELJSKI RECEPT KUHARSKEGA MOJSTRA IVANA IVAČIČA

4. March, 2018 7:00
1142 Ogledov

SKUTNI CMOKI Z ZDROBOM

 

SESTAVINE

8 dag masla ali margarine

2 rumenjaka

2 celi jajci

30 dag odcejene skute

5-7 dag pšeničnega zdroba

10-12 dag moke

sol

 

 

PRIPRAVA

1
V skledi penasto umešamo maslo, dodamo rumenjake in cela jajca, posolimo, dodamo zdrobljeno skuto, zdrob in moko, gladko zmešamo in pustimo, da nekaj minut stoji. Iz mase oblikujemo debelejše cmoke in jih v malo osoljenem kropu skuhamo. Kuhane zabelimo z zarumenjenimi drobtinicami.

2
Cmoke lahko potresemo z naribanim sirom in jih ponudimo kot toplo začetno jed. Zabeljene samo z raztopljeno maščobo ponudimo kot prilogo ali samostojno jed. Če pa jih zabelimo z drobtinami, oblijemo z marmelado in džemom ter potresemo še s sladkorjem in cimetom, so lahko sladica.

 

Izvrstno kuharsko knjigo MOZAIK OKUSOV MOJSTRA IVANA IVAČIČA lahko naročite tukaj.

(iz tiskane izdaje Škandal24)

Več iz te kategorije