Deljenj 1355 Ogledov

ODIŠAVLJENA PEČENKA (ruski recept)

SESTAVINE
1,20 kg svinjskega kareja
sol, poper
pol limone
majaron
timijan
šetraj
nekaj žlic vina in smetane
kisla kumarica
nekaj kaper

PRIPRAVA
1
Svinjski kare nasekamo in narežemo, v zareze nasolimo, popopramo, v vsako rezino položimo tanko rezino limone ter vse skupaj podrgnemo z majaronom, timijanom in šetrajem. Kare z vrvico tesno povežemo, da limonove rezine ne izpadejo.
2
Posolimo in spečemo v pečici. Med pečenjem večkrat polivamo.
3
Pečeni kare preložimo v kozico, v pekač pa prilijemo nekaj žlic vina in smetane, dodamo na paličice narezano kumarico in kapre, pokuhamo, omako precedimo in z njo oblijemo na rezine narezano pečenko.

Recept iz knjige:
Mozaik okusov mojstra Ivana Ivačiča
Založba Pivec
Knjigo lahko naročite tukaj.

Več iz te kategorije