ODIŠAVLJENA PEČENKA (ruski recept)
[color-box color=”yellow”] SESTAVINE
1,20 kg svinjskega kareja
sol, poper
pol limone
majaron
timijan
šetraj
nekaj žlic vina in smetane
kisla kumarica
nekaj kaper[/color-box]
[color-box color=”green”] PRIPRAVA
1
Svinjski kare nasekamo in narežemo, v zareze nasolimo, popopramo, v vsako rezino položimo tanko rezino limone ter vse skupaj podrgnemo z majaronom, timijanom in šetrajem. Kare z vrvico tesno povežemo, da limonove rezine ne izpadejo.
2
Posolimo in spečemo v pečici. Med pečenjem večkrat polivamo.
3
Pečeni kare preložimo v kozico, v pekač pa prilijemo nekaj žlic vina in smetane, dodamo na paličice narezano kumarico in kapre, pokuhamo, omako precedimo in z njo oblijemo na rezine narezano pečenko.[/color-box]
Recept iz knjige:
Mozaik okusov mojstra Ivana Ivačiča
Založba Pivec
Knjigo lahko naročite tukaj.