SKUTNI CMOKI Z ZDROBOM
SESTAVINE
8 dag masla ali margarine
2 rumenjaka
2 celi jajci
30 dag odcejene skute
5-7 dag pšeničnega zdroba
10-12 dag moke
sol
PRIPRAVA
1
V skledi penasto umešamo maslo, dodamo rumenjake in cela jajca, posolimo, dodamo zdrobljeno skuto, zdrob in moko, gladko zmešamo in pustimo, da nekaj minut stoji. Iz mase oblikujemo debelejše cmoke in jih v malo osoljenem kropu skuhamo. Kuhane zabelimo z zarumenjenimi drobtinicami.
2
Cmoke lahko potresemo z naribanim sirom in jih ponudimo kot toplo začetno jed. Zabeljene samo z raztopljeno maščobo ponudimo kot prilogo ali samostojno jed. Če pa jih zabelimo z drobtinami, oblijemo z marmelado in džemom ter potresemo še s sladkorjem in cimetom, so lahko sladica.
Izvrstno kuharsko knjigo MOZAIK OKUSOV MOJSTRA IVANA IVAČIČA lahko naročite tukaj.
(iz tiskane izdaje Škandal24)
Več iz te kategorije

Režimski mediji v paniki – dokazov, da je bil Berishaj Golobova finančna mula, ne morejo prikriti
lkfur - 9. February, 2023 10:22
