0 Deljenj 2952 Ogledov

Županu iz stranke SD Alanu Bukovniku dokazana koruptivna dejanja, zaščititi ga ni mogla niti Golobičeva eksministrica

20. February, 2019 6:50
2952 Ogledov
© facebook

Župan občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik iz stranke SD, ki ji predseduje magister prašičjeslovja Dejan Židan, je spoznan za storilca koruptivnih dejanj in mora plačati globo in sodno takso.

Bukovnik je v začetku februarja pogorel v zahtevi za sodno varstvo zoper Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK), sodba okrajnega sodišča v Slovenj Gradcu je po naših zanesljivih informacijah pravnomočna. In če Bukovnik, ki ga je zastopala Irma Pavlinič Krebs, nekdanja ministrica stranke Gregorja Golobiča Zares, takse v višini 120 evrov ne bo poravnal do začetka marca, jo bo sodišče prisilno izterjalo.

Prekrškovni organ KPK je spoznal Bukovnika za storilca prekrškov po 10. alenije prvega odstavka 77. člena Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, po katerem se z globo od 400 do 1200 kaznuje fizično osebo, ki “v prijavo o premoženjskem stanju iz 42. in 43. člena tega zakona ali v njene dopolnitve ne vpiše potrebnih podatkov ali vpiše lažne podatke.” Bukovnik je kot župan Radelj zakon kršil kar trikrat. Prvič leta 2016, ko je kot župan podpisal sofinanciranje Športnega društva Klošter, katerega zakoniti zastopnik je bil. Drugič, ko je, tudi leta 2016, kot župan podpisal financiranje Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radlje ob Dravi, katerega zastopnik je bil. Tretjič pa še leta 2017, ko je kot župan ponovno podpisal financiranje Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radlje ob Dravi, katerega zastopnik je bil.

KPK je Bukovniku izdal odločbo o prekršku, v kateri ga je za vsakega od prekrškov oglobil za 400 evrov, nakar mu je izrekel enotno sakcijo – globo v višini 1.200 evrov in sodno takso v višini 120 evrov.

Je pa Bukovnik sin političarke iz druge trenutno koalicijske stranke, gre za Stranko Alenke Bratušek, kjer je bila njegova mati Darinka Bukovnik članica sveta stranke, ki se je kot predsednica društva “Iz srca dam, kar imam” zapletla v afero, ko jo je Natalija Zorman, mati šestletne deklice, ki se je rodila z obojestranskim izpahom kolkov, nekaj dni pred odhodom na operacijo v ZDA naznanila policiji, saj je zadrževala denar, ki ga je društvo zbiralo za pomoč šestletnici. Več je takrat poročal portal Nova24tv in lahko prebere na povezavi.

Prašičjeslovec Židan je sicer ob lanski Bukovnikovi ponovni izvolitvi na facebooku ocenil Bukovnikov mandat, za katerega je bil obglobljen, kot “trdo delo.”

Vir: Facebook

Več iz te kategorije