0 Deljenj 864 Ogledov

Vzpenjal se je proti 2.450 metrom, ko mu je zdrsnilo, našli so ga v globeli pod restavracijo

19. February, 2019 14:23
864 Ogledov
PU Nova Gorica

Včeraj, 18. februarja ob 15.18 uri, je bila po poročanju Deana Božnika Policija obveščena o nesreči na območju Kanina, kjer se je izven urejenega smučišča poškodoval 28-letni smučar (deskar), državljan Češke. Policisti so z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da se je omenjeni češki smučar okoli 14. ure s severne strani peš povzpel po t.i. »Tonovem plazu« izven urejenih smučišč in izven urejenih gorskih poti iz Sedla na višini 2.200 metrov nadmorske višine proti vrhu Škrbine (na višino 2.450 metrov nadmorske višine). Češki državljan ni imel ustrezne zimske opreme za gibanje v gorah (dereze in cepin), obute je imel čevlje za deskanje na snegu (derez pri hoji ni uporabljal), nosil je zaščitno čelado. Na vrhu mu je zdrsnilo in je posledično nenadzorovano začel drseti približno 120 metrov globoko preko skalnatih previsov in se ustavil v globeli (pod restavracijo Prestreljenik).

Ponesrečencu je bila na kraju nudena zdravniška oskrba, kasneje pa so huje poškodovanega češkega državljana (poškodba glave in hrbtenice) na zgornjem platoju smučišča (nad restavracijo) prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči GRZS in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

Policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z varnostnim dogodkom na omenjenem smučišču s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Več iz te kategorije