0 Deljenj 866 Ogledov

(VIDEO) Zahrbten fizični napad na poslanca Branka Grimsa, ki ga je neznanec porinil po stopnicah. »To je bil poskus umora!« pravi Grims.

28. October, 2022 19:19
866 Ogledov

 

Neznanec je danes okoli 16. ure fizično napadel poslanca Branka Grimsa (SDS). Grims je policiji že prijavil napad.

Branko Grims je bil danes na poti iz parlamenta na parkirišče na stopnicah Maximarketa žrtev neznanca. Moški je pritekel za njim in ga od zadaj silovito porinil po stopnicah.

»Nekaj sem slišal, da nekdo teče. Mislil sem, da se nekomu mudi, zato sem se umaknil. Sploh se nisem ozrl,« je za revijo Demokracija povedal poslanec in dodal: »Če bi padel, bi se lahko ubil.«

Po besedah Grimsa je na stopnicah komaj obdržal ravnotežje. In medtem ko se je lovil, da je neznanec še pljunil po laseh in hrbtu. Potem je moški pobegnil v smeri prehoda, Grims pa je na policijo podal prijavo o napadu.

Policist, ki varuje Državni zbor, je kasneje poslancu povedal, da je moški pritekel mimo njega in stekel za Grimsom. Kar kaže na to, da je šlo za organiziran in načrtovan napad na poslanca SDS. Policija bi morala storilca zelo hitro odkriti, saj je okoli Državnega zbora veliko varnostnih in nadzornih kamer.

Grims še meni, da je zanj bil to poskus umora.

 

 

J. B.

 

Več iz te kategorije