0 Deljenj 952 Ogledov

V boju proti ´sovražnemu govoru´ visok državni uradnik napoveduje »energično ukrepanje proti članom opozicije, vse do in vključno z ubijanjem«

28. October, 2022 10:33
952 Ogledov

 

Dva dni sta minila od domnevnega incidenta na Bavarskem dvoru v Ljubljani (ko naj bi bila napadena Nika Kovač iz Inštituta 8. marec) in Robert Golob je že napovedal, da bo vlada ustanovila posebno skupino s koordinatorjem za preprečevanje sovražnega govora.

 

Predsednik vlade je danes dejal: »Naloga posebne skupine bo, da na podlagi pozitivnih praks iz tujine najdemo načine, kako sovražni govor izženemo iz vseh komunikacijskih kanalov in platform.«

Glede na to, da se Golob pogosto ozira po levičarski nemški vladi (ideja, da bo pač treba zaradi energetske krize nekatera podjetja prek zime zapreti) in jo očitno ima za primer pozitivne prakse, ne gre dvomiti, da bo tudi tokrat tako.

Nemške obveščevalne službe lahko že danes brez nalogov prisluškujejo domoljubni stranki AfD (na Bavarskem je to zelo sporno početje obveščevalcem prepovedalo sodišče), na zaslišanju šefov nemških obveščevalnih služb pa je Thomas Haldenwang, predsednik Zveznega urada za zaščito ustave, šel še korak dlje…..

Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ.

Kavarna Hayek

(foto: Pixabay)

Več iz te kategorije