0 Deljenj 1151 Ogledov

Proti Golobu bodo zaradi ščuvanja in zlorabe položaja v sredo vložili kazensko ovadbo

30. October, 2022 18:16
1151 Ogledov

Proti predsedniku Vlade Republike Slovenije, Robertu Golobu bo v sredo vložena kazenska ovadba zaradi kršenja več kaznivih dejanj,” so nam sporočili mariborski aktivni državljani, ki so spisali to kazensko ovadbo.

Ovadbe se nanašajo predvsem na izjave Roberta Goloba glede izida prvega kroga predsedniških volitev. Kazensko ovadbo je pripravila mariborska skupina aktivnih državljanov Slovenije.

“Na podlagi zbranih obvestil in dokazov utemeljeno sumimo, da je predsednik vlade Republike Slovenije, Robert Golob v nedeljo, dne 23. 10. 2022, na dan predsedniških volitev v Sloveniji, izvršil kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po členu 261/I KZ1 RS, kaznivo dejanje ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve po členu 360/I KZ-1 RS, kaznivo dejanje nasilja zoper najvišje predstavnike države po členu 353/I KZ-1 RS in kaznivo dejanje kršitve proste odločitve volivcev po členu 151/I-II KZ-1 RS, saj je s svojo javno izjavo v živo na POP TV, v oddaji Odločitev 2022, predsedniške volitve, ob 21.22,54 uri, naklepno zlorabil svoj uradni položaj predsednika vlade in prestopil meje uradnih pravic z namenom, da bi sebi ali komu drugemu pridobil nepremoženjsko korist ali da bi komu prizadejal škodo,” so ekskluzivno za portal E-Maribor.si sporočili iz skupine aktivnih državljanov Slovenije.

Mariborski aktivni državljani trdijo, da je Golob z dejanjem/izjavo neposredno in načrtno ščuval k nasilni spremembi ustavne ureditve, saj je zato, da bi ogrozil obstoj, ustavno ureditev ali varnost Republike Slovenije, pozival ali ščuval k neposredni storitvi kaznivega dejanja iz 353. člena KZ-1 RS nasilja zoper najvišje predstavnike države. S svojo javno izjavo je naklepno seznanil in opozoril celotno slovensko javnost na nasilno preprečitev predsedniškemu kandidatu Anžetu Logarju, da bi bil legitimno izvoljen za predsednika države.

Foto: E-Maribor

Iz celotne kazenske ovadbe izhaja, da je predsednik vlade Robert Golob s svojim dejanjem neposredno ogrozil ustavno ureditev in delovanje države ter izkazal neposreden naklep, da na kakršenkoli način onemogoči izvolitev predsedniškega kandidata Anžeta Logarja za predsednika države. Pri tem ni skrival niti dejstva, da ne želi na predsedniškem mestu videti lovke Janeza Janše v kakršnikoli obliki. S tem si je nezakonito in protipravno vzel pravico, ki mu ne pripada, v posmeh volivcem,” so še zapisali mariborski aktivni državljani.

Celotno kazensko ovadbo si lahko preberete tukaj.

C. R.

Več iz te kategorije