0 Deljenj 659 Ogledov

(VIDEO) Svoboda po Jankovićevo in Golobovo: policija odvzela prostost lastniku zemljišča, ki je branil svojo zemljo

14. December, 2022 16:20
659 Ogledov

 

Saga o zemljiščih v Klečah, kjer želi ljubljanska mestna oblast graditi kanalizacijo kar čez območje oskrbe s pitno vodo, je sicer stara že nekaj let, a znova je dobila nadaljevanje takoj po letošnjih županskih volitvah.

Spomnimo: decembra 2019, torej pred tremi leti, smo poročali, da so lastniki kmetijskih zemljišč v bližini vodarne Kleče od MOL pod vodstvom Zorana Jankovića prejeli dopise, v katerih jim je zagroženo, da bodo razlaščeni, če svojih zemljišč ne prodajo MOL. Janković to počne pod pretvezo varovanja vodovarstvenega območja. Kako resne namene glede ohranjanja čiste pitne vode ima, pa nazorno kaže to, da kanalizacijski kanal C0 gradi kar brez opravljene presoje vplivov na okolje.

Zadeva je nekaj časa stala, a očitno Janković svoje grožnje uresničuje, ponavljajo pa se prizori iz časa komunistične Jugoslavije, ko so zaradi “javnega interesa” lastnike zemljišč celo zapirali. To se je zgodilo tudi danes:

 

Podrobne informacije o tem, kaj se je dogajalo, še čakamo, a kot kaže, je eden od lastnikov hotel preprečiti izvajalcem gradbenih del, da bi kopali po njegovi zemlji, ne da bi pokazali en sam dokument.

Marsikdo se bo spomnil, kako je legendarni inženir ter sindikalist France Tomšič leta 1986 z lokalno iniciativo preprečil razlaščevanje kmetov na  območju Kamnika zaradi gradnje nove soseske, kar je bil sicer projekt samovolje lokalnih komunističnih oblastnikov. Ki pa so morali pod pritiskom iniciative svoje načrte opustiti. Sedaj pa so “časi svobode” in se tudi ljubljanska mestna oblast po Golobovem discipliniranju policije dovoli veliko. Tudi aretacije lastnikov zemljišč.

 

 J. S.

Več iz te kategorije