0 Deljenj 664 Ogledov

Med vikendom obravnavali 318 nezakonitih prestopov meje

12. December, 2022 14:56
664 Ogledov

Med petkom in ponedeljkom so na PU v Novem mestu in Kopru obravnavali kar 318 nelegalnih migrantov, pri tem je bilo največje število državljanov Rusije, Indije in Pakistana.

Med vikendom sta imeli PU Novo mesto in PU Koper precej dela, saj so poleg ostalih kršitev obravnavali tudi 318 nelegalnih prestopov meje, pri čemer je bilo največ ilegalnih migrantov državljanov Rusije, Indije in Pakistana. Policijski  postopki s tujci med nezakonitim prestopom državne meje še niso zaključeni.

Policisti  so  med  opravljanjem nalog varovanja državne meje med 9. in 12.  12. na območju PP Brežice (Loče, Obrežje, Rigonce, Dobova, Podgračeno, Jesenice,  Bukošek  in  Nova  vas  pri  Mokricah)  izsledili  in prijeli 51 državljanov  Rusije,  45  državljanov  Indije, 45 državljanov Pakistana, 28 državljanov Kube, 14 državljanov Sirije, 9 državljanov Afganistana, 5 državljanov Maroka, 4 državljane Tunizije in 2 državljana Bangladeša. Policijski  postopki s nezakonitimi prehodi tujcev so še v postopku.

 

Na Območju PU Koper v dveh kombijih prevažali nelegalne migrante

Med opravljanjem svojega dela so policisti iz PU Koper med vikendom v Rižani ustavili avstrijski kombi Fiat Tallento, ki ga je vozil  58-letni  državljan  Avstrije, sopotnik pa je bil dve leti mlajši državljan  Turčije.  Prevažala sta 8 oseb, ki so mejo prestopile nezakonito in sicer 6  državljanov  Iraka,  1  državljana  Turčije  in  1  državljana Sirije. Vodičema nezakonitih migrantov je bil po zaključenih preiskovalnih dejanjih odrejen pripor. V gozdu pod Slavnikom so preko koordinat našli dva državljana  Pakistana 55 letno žensko in njenega 23-letnega sina, ki sta bila odpeljana v Azilni dom. Iz noči na ponedeljek so policisti pri Mostičju ustavili osebni avtomobil Mitsubishi, ki  ga  je  vozil  47-letni  državljan  Ukrajine, ki je prevažal 6 državljanov  Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Policijski postopkiše potekajo.

Ne le nelegalnih prehodov državne meje, iz PU Novo mesto so poleg vsega obravnavali še poskus izmikanja mejne kontrole voznika tovornega  vozila  bolgarskih registrskih oznak. Policisti so med pregledom tovornega vozila na podvozju odkrili dva državljana Maroka, ki sta se na ta način poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

A. H., C. R.

(Foto: Reuters)

Več iz te kategorije