0 Deljenj 1557 Ogledov

Golobov adut mora v sredo pred sodnika, tudi on je s funkcijo stopil v afero vseh afer z nezakonitimi izplačili

21. March, 2022 6:00
1557 Ogledov

Letošnji povratnik v državno politiko Robert Golob, ki je včasih igral za Pozitivno Slovenijo, iz naftalina v svoj krog vleče tudi druge pozabljene politike. Pred dnevi je z njim  na tiskovni konferenci o varnostnih zadevah nastopal dr. Anton Grizold, nekdanji politik stranke LDS, ki je, kot je razvidno iz posnetka strani Državne volilne komisije, na volitvah leta 2004, ko je kandidiral v volilni enoti Novo mesto, prejel 1517 glasov.

Grizold se je po propadli politični karieri vrnil v državno službo na ljubljansko Fakulteto za družbene vede (FDV), kjer je opravljal tudi funkcijo dekana. In to tako, da mora v sredo, 23. marca, na zatožno klop na sodišče, skupaj s kolegom Bojkom Bučarjem.


Zadeva je kazenska, tožilec Matija Hostnik jima očita zlorabo položaja, Grizoldu in Bučarju pa grozi od treh mesecev do petih let zapora. Grizold in Bučar, nekdanj dekana FDV, sta se na zatožni klopi znašla v aferi vseh afer ljubljanske univerze, ko so si dodatke za stalno pripravljenost izplačevali na številnih članicah, denimo ekonomski in filozofski fakutleti, ter fakulteti za socialno delo, kjer je padla tudi prva obsodba – tožilec Hostnik je vložil pregon tudi zoper zaupnico Milana Kučana Gabi Čačinović Vogrničič, ki je bila spoznana za krivo in pogojno obsojena na pol leta zapora. Za izplačila, ki so na račune javnih uslužbencev kapljali v letih med 2012 in 2015, pa niso imeli pravne podlage, skupni znesek nezakonito izplačanih dodatkov na ljubljanski univerzi pa je znašal kar 780.943 evrov, od tega 63.635 evrov na FDV.

Tudi obsojena Gabi Čačinović Vogrinčič je v preteklosti rada koketirala s politiko.

Več iz te kategorije