0 Deljenj 1686 Ogledov

#POJAVILA SE JE NOVA RAZLIČICA KORONAVIRSA! Okuženi dve osebi, svetu ni poznana

20. March, 2022 18:10
1686 Ogledov
Pixbay

Dve osebi v Izraelu sta bili okuženi z novo različico kovida, ki so jo strokovnjaki označili za ‘še vedno neznano’. Nova različica pri bolnikih povzroča blage simptome, vključno s povišano telesno temperaturo, glavobolom in bolečinami v mišicah.

Genetsko testiranje je pokazalo, da je bila različica, ki sta ga nosila dva posameznika, kombinacija prvotne (BA.1) in nove (BA.2) različice omikrona. Kot so sporočili s tamkajšnjega ministrstva je bila odkrita s PCR testiranjem potnikov na mednarodnem letališču Ben Gurion pri Tel Avivu.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je evropske države opozorila, naj ne podcenjujejo nevarnosti, ki jih predstavlja mešani sev, čeprav je še prezgodaj govoriti o tem, koliko se lahko širi in kako nevaren je.

Bolnika, okužena z njo, sta moški in ženska, par v 30-ih letih, ki sta se z virusom okužila od sina. Ker ni bilo rečeno, od kod prihajajo okuženi, izvor novega seva še ni znan. Generalni direktor izraelskega ministrstva za zdravje Nahman Ash je izjavil, da se to zgodi, ko sta v isti celici dva virusa in da ‘ko se namnožita, si izmenjata genetski material in ustvarita nov virus’.

 

Več iz te kategorije