0 Deljenj 418 Ogledov

Jožice Svete in njeni Primorci

22. marec, 2018 8:00
418 Ogledov

Nekdanja pevka pri Ansamblu bratov Avsenik je ustanovila svoj ansambel, ki se imenuje po njej

Jožica Svete, ki je v Ansamblu bratov Avsenik zagotovo pustila neizbrisen pečat, je ustanovila svoj ansambel, ki se imenuje preprosto Jožica Svete in njeni Primorci. To se je zgodilo že leta 2016, saj je namreč v tem letu v avstrijskem Gradcu dobila prestižno priznanje Oberkrainer Award za večletno uspešno sodelovanje z ansamblom Avsenik. Očitno ji je to tako pognalo kri po žilah, da si je zopet zaželela vrnitve pod odrske žaromete.

Jožica Svete in njeni Primorci očitno ciljajo tudi na tuji trg, in sicer pod imenom Jožica Svete und ihre Lustige Musikanten.

Njena sanjska ekipa

Seveda je Jožica, ki živi za glasbo, dobro vedela, kaj si želi – pevski tercet, sama pa je pričakovano zasedla mesto altistke. Kot sopranistko je povabila Božo Hvala, profesorico razrednega pouka in večletno pevko pri tercetu Kresnice, mesto baritonista pa je prevzel Janko Zorn, ki je tudi član narodno-zabavnega ansambla Hram. Ker narodno-zabavnega ansambla ni brez harmonike, je to zaupala Nejcu Vrtovcu, komaj 27-letnemu učitelju harmonike, njegov mlajši brat Matic Vrtovec, tudi član odbojkarske ekipe v 1. državni ligi, pa ubira na strune kitare. V bariton piha Blaž Stubelj, ki je prav tako kot Janko član ansambla Hram. Velikokrat pa se zgodi, da ni ansambla brez Štajerca – tudi tega ima ansambel Jožice Svete. Marsikdaj jim namreč na pomoč priskoči odličen učitelj harmonike Siniša Čeh, in čeprav je Štajerec, so ga Primorci vzeli za svojega.

Jožica Svete in njeni Primorci so se takoj »vrgli v delo« in nastopili na 17. Večeru slovenskih viž v narečju v Škofji Loki.

 

Jožica Svete je pevski talent prepoznala celo v članu odbojkarske ekipe v 1. državni ligi.

Avsenikove pesmi, ki jih le redko slišite

Prva zlata plošča pri Avsenikih za Jožico Svete.

Narodno-zabavni navdušenci in tudi drugi so nov ansambel na slovenski glasbeni sceni sprejeli odprtih rok. Jožica Svete in njeni Primorci so bili lani kot gostje tako povabljeni na dva prestižna dogodka – na Alpski večer v Bohinju in na 17. Večer slovenskih viž v narečju v Škofji Loki. Udeležili so se tudi festivala harmonikarjev iz Slovenije in tujine na Bledu. Da jih občinstvo obožuje, ni nič presenetljivega, saj igrajo izključno pesmi, ki sta jih napisala brata Avsenik, in poskušajo »obuditi« predvsem tiste, ki jih malokrat slišimo na radijskih valovih. Prav zato so se odločili, da posnamejo pesem Kikirikiki polka s slovenskim besedilom – Avseniki so jo namreč posneli le v nemškem jeziku. Zanjo bodo posneli tudi videospot, nam je zaupala Boža Hvala.

 

MED MLADIMI ČLANI SE POČUTI ODLIČNO

Jožica Svete je srce ansambla in veliko energije vlaga v pravilno izvajanje Avsenikovih viž, saj pravi, da poslušalci začutijo sporočilo pesmi le, če so te zapete z občutkom in pravilno tehniko. Simpatični Jožici pozitivne energije in veselja do petja nikoli ne zmanjka. Sama pravi, da se med mladimi člani ansambla odlično počuti in da jo to pomlajuje.

(iz tiskane izdaje Škandal24)

 

Mogoče vas bo zanimalo

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno

User One - 15. oktober, 2018 18:58

V soboto popoldan so se koprski policisti odzvali na obvestilo, da je neka ženska na parkirišču trčila v gostilno in odšla. Policisti so po prihodu na kraj…

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu
Črno
29 Ogledov
Črno
29 Ogledov

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu

User One - 15. oktober, 2018 13:09

Teroristični napadi, bel prah,'' … se glasi zapis na uradu za zaščito in reševanje. Medtem policija sporoča,  da so jih danes malo pred 10. uro obvestili, da je…

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta
Črno
125 Ogledov
Črno
125 Ogledov

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta

User One - 15. oktober, 2018 12:09

Štajerska avtocesta bo po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Celje - zahod in Celje - center v smeri Maribora najmanj do 13. ure.…

Več iz te kategorije