0 Deljenj 74 Ogledov

Jožice Svete in njeni Primorci

22. marec, 2018 8:00
74 Ogledov

Nekdanja pevka pri Ansamblu bratov Avsenik je ustanovila svoj ansambel, ki se imenuje po njej

Jožica Svete, ki je v Ansamblu bratov Avsenik zagotovo pustila neizbrisen pečat, je ustanovila svoj ansambel, ki se imenuje preprosto Jožica Svete in njeni Primorci. To se je zgodilo že leta 2016, saj je namreč v tem letu v avstrijskem Gradcu dobila prestižno priznanje Oberkrainer Award za večletno uspešno sodelovanje z ansamblom Avsenik. Očitno ji je to tako pognalo kri po žilah, da si je zopet zaželela vrnitve pod odrske žaromete.

Jožica Svete in njeni Primorci očitno ciljajo tudi na tuji trg, in sicer pod imenom Jožica Svete und ihre Lustige Musikanten.

Njena sanjska ekipa

Seveda je Jožica, ki živi za glasbo, dobro vedela, kaj si želi – pevski tercet, sama pa je pričakovano zasedla mesto altistke. Kot sopranistko je povabila Božo Hvala, profesorico razrednega pouka in večletno pevko pri tercetu Kresnice, mesto baritonista pa je prevzel Janko Zorn, ki je tudi član narodno-zabavnega ansambla Hram. Ker narodno-zabavnega ansambla ni brez harmonike, je to zaupala Nejcu Vrtovcu, komaj 27-letnemu učitelju harmonike, njegov mlajši brat Matic Vrtovec, tudi član odbojkarske ekipe v 1. državni ligi, pa ubira na strune kitare. V bariton piha Blaž Stubelj, ki je prav tako kot Janko član ansambla Hram. Velikokrat pa se zgodi, da ni ansambla brez Štajerca – tudi tega ima ansambel Jožice Svete. Marsikdaj jim namreč na pomoč priskoči odličen učitelj harmonike Siniša Čeh, in čeprav je Štajerec, so ga Primorci vzeli za svojega.

Jožica Svete in njeni Primorci so se takoj »vrgli v delo« in nastopili na 17. Večeru slovenskih viž v narečju v Škofji Loki.

 

Jožica Svete je pevski talent prepoznala celo v članu odbojkarske ekipe v 1. državni ligi.

Avsenikove pesmi, ki jih le redko slišite

Prva zlata plošča pri Avsenikih za Jožico Svete.

Narodno-zabavni navdušenci in tudi drugi so nov ansambel na slovenski glasbeni sceni sprejeli odprtih rok. Jožica Svete in njeni Primorci so bili lani kot gostje tako povabljeni na dva prestižna dogodka – na Alpski večer v Bohinju in na 17. Večer slovenskih viž v narečju v Škofji Loki. Udeležili so se tudi festivala harmonikarjev iz Slovenije in tujine na Bledu. Da jih občinstvo obožuje, ni nič presenetljivega, saj igrajo izključno pesmi, ki sta jih napisala brata Avsenik, in poskušajo »obuditi« predvsem tiste, ki jih malokrat slišimo na radijskih valovih. Prav zato so se odločili, da posnamejo pesem Kikirikiki polka s slovenskim besedilom – Avseniki so jo namreč posneli le v nemškem jeziku. Zanjo bodo posneli tudi videospot, nam je zaupala Boža Hvala.

 

MED MLADIMI ČLANI SE POČUTI ODLIČNO

Jožica Svete je srce ansambla in veliko energije vlaga v pravilno izvajanje Avsenikovih viž, saj pravi, da poslušalci začutijo sporočilo pesmi le, če so te zapete z občutkom in pravilno tehniko. Simpatični Jožici pozitivne energije in veselja do petja nikoli ne zmanjka. Sama pravi, da se med mladimi člani ansambla odlično počuti in da jo to pomlajuje.

(iz tiskane izdaje Škandal24)

 

Mogoče vas bo zanimalo

VIP SEKS: Vroča Štajerka (samo za 18+)
Sex
4 Ogledov
Sex
4 Ogledov

VIP SEKS: Vroča Štajerka (samo za 18+)

Andrej Andrej - 19. april, 2018 22:00

S PESTJO JE UDARILA PO MIZI, TAKO MOČNO, DA JE V NJENI PISARNI HIPOMA NASTALA TIŠINA. NIHČE SI NI DRZNIL VEČ REČI NITI BESEDE, ČEPRAV JE SEKRETAR…

Ste vedeli, da je v posteljnini največ umazanije?
Lifestyle
7 Ogledov
Lifestyle
7 Ogledov

Ste vedeli, da je v posteljnini največ umazanije?

T.U.L. - 19. april, 2018 19:00

Ko gre za higieno, pomeni, da nihče noče imeti neprijetnega vonja ali slabega zadaha. Ljudje se vsak dan prhajo, si umivajo zobe, uporabljajo dezodorante in si izpirajo…

Ekskluzivno! To je policistka, ki jo je napadel nezakonit nasilen migrant
Ljudje
17 Ogledov
Ljudje
17 Ogledov

Ekskluzivno! To je policistka, ki jo je napadel nezakonit nasilen migrant

Marjanca Scheicher - 19. april, 2018 18:15

Migrant je pri nezakonitem prečkanju meje fizično napadel slovensko policistko, tako da je ta padla in se poškodovala. Pomoč je morala poiskati celo v pri zdravniku. Nova24TV…

Več iz te kategorije

Pozor, izginila sta mladoletnika! Ste ju videli?
Črno
6 Ogledov
6 Ogledov

Pozor, izginila sta mladoletnika! Ste ju videli?

Marjanca Scheicher - 19. april, 2018 18:13