0 Deljenj 4106 Ogledov
iStock

Zakaj ženske stokajo med seksom

5. April, 2018 21:15
4106 Ogledov

Nekaj žensk prizna, da stokajo v postelji zato, da bi moški prej doživel orgazem, velika večina ženk pa to počne, ker se potem bolje počutijo.

Če si pogledate nekaj filmov ali serij, lahko vidite, kako ženske med seksom stokajo od zadovoljstva. Ali gre samo za filmski prikaz ali zares obstaja glasen seks?

Leta 2011 je skupina znanstvenikov iz Univerze Lancashire objavila raziskave o tej temi, tehnično znani kot »kopulacijska vokalizacija«.

V raziskavo so vključili 71 žensk, starih od 18 do 48 let, in jih vprašali o njihovem oglašanju med seksom. Odkrili so, da jih večina proizvaja glasove v postelji, vendar ne nujno med orgazmom. Namesto tega jih je 66 priznalo, da stokajo zato, da pospešijo orgazem pri moškem. 87 odstotkov žensk pa se zaradi tega počuti bolj seksi in samozavestno.

Raziskovalci so prišli do zaključka, da čeprav ženske orgazem doživijo med predigro, je kopulacijska vokalizacija najbolj prisotna pred in med orgazmom moškega. Poleg tega pa ženske spuščajo glasove, da zmanjšajo »dolgčas«v postelji.

»Kadar stokate, naj bi moškemu dale vedeti, da počne vse odlično, vendar to očitno ni tako,« pravi avtorica in seksualna učiteljica Patty Brisben, ki svetuje ženskam, naj koristijo stokanje in vzdihovanje samo, kadar je res dobro, in ne takrat, ko si želijo čimprej zaključiti. Vokalizacija med seksom je odličen način, da ženske dobijo, kar si v postelji želijo. Očitno je, da so ženske danes glasnejše kot kadar koli prej, ker se jih spodbuja, če to naredijo.

»Ženske se učijo prevzeti odgovornost nad lastnim užitkom in so lahko moškim tudi učiteljice,« pravi Patty Brisben.

Več iz te kategorije