0 Deljenj 1011 Ogledov

SNEŽNI KAOS OB ZAČETKU POMLADI Toliko snega nas čaka za vikend

15. March, 2018 17:00
1011 Ogledov

LJUBLJANA – Danes zvečer se bodo padavine na zahodu krepile in ponoči zajele vso državo. Do jutra bodo že oslabele. Meja sneženja bo med 900 in 1300 metrov nad morjem. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, v Gornjesavski dolini okoli 0, ob morju 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

”V soboto bo na jugu začelo deževati, dopoldne se bodo padavine hitro razširile na vso Slovenijo. Hkrati se bo meja sneženja hitro spuščala, tako da bo dopoldne v notranjosti Slovenije že po večini snežilo. Sneg in veter nista ravno idealna kombinacija za dobre vozne razmere. Sploh zato, ker kaže, da bo po nižinah zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, morda malo manj na Gorenjskem, več pa na jugu ali na jugovzhodu. zlasti malo višje, kjer lahko zapade 30 centimetrov snega ali morda še malo več,” pravijo na Arsu.

Jutri dopoldne bodo padavine večinoma ponehale, čez dan bodo predvsem v zahodni polovici države še posamezne plohe. Popoldne se bo prehodno razjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo proti večeru ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na severozahodu okoli 8 stopinj Celzija.

V soboto zjutraj bo na jugu začelo deževati, dopoldne bodo padavine zajele vso Slovenijo. Hladilo se bo, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije postopno spustila do nižin. Zapihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. V nedeljo bo oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno še naletaval sneg. Mrzlo bo, temperatura bo tudi čez dan večinoma ostala pod lediščem. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

Več iz te kategorije