0 Deljenj 3234 Ogledov

Slovenci smo mu na široko odprli vrata, on pa nas primerja z “zaplankanimi živalmi”

30. November, 2018 9:42
3234 Ogledov
Foto: facebook

Seku Mady Konde je sicer v začetku letošnjega leta napovedal, da se poslavlja od RTV Slovenija, a ima na svojem Facebook profilu zapisano, da je sedaj tam stalni honorarni sodelavec.

Vendar pa se Sekuja M. Kondeja bolj kot po kakšnem vidnem delu spominjamo po njegovih izjavah, ki so naravnost nedopustne – vsaj glede na to, da smo mu kot ekonomskemu migrantu na široko v Sloveniji odprli vrata, on pa je nas, Slovence, označil za čredo in zaplankane živali. Spomnimo, v intervjuju za Narobe.si je voditelj z gvinejskimi koreninami Slovence označil za čredo, zaprto v stajo, do katere tu in tam pride kakšen pastir in jim prinese novice iz zunanjega sveta. Ob tem je dodal, da se mu zdi naravnost neverjetno, da je država vstopila v Evropsko unijo, a je po drugi strani tako zaplankana in izrazito zaprta.

Pri tem se je dotaknil korelacije govora slovenščine in barve kože ter dejal, da se mu zdi naravnost čudaško, da nekateri sploh ne pomislijo, da bi se morda lahko rodil v Sloveniji. Očitno se Conde ne zaveda, da Slovenija ni kolonialna država, kot je Francija, kjer živi veliko temnopoltih ljudi, in da je takšno razmišljanje nekaj povsem običajnega ter normalnega in kot takšno ne more biti predmet obsojanja, so zapisali na spletnem portalu Nova24tv.

Več iz te kategorije