0 Deljenj 844 Ogledov

Migranti derejo na mejni prehod Gruškovje: Policisti zasačili številne ilegalce, a ostali neomajni – vse so izročili Hrvaški!

30. November, 2018 13:50
844 Ogledov
Slika je simbolična.

V samo 12-ih urah policisti zasačili kar 9 ilegalcev. Prav vsem so zavrnili vstop in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

S PU Maribor pojasnjujejo: “V četrtek ob 9.15 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo s tovornim in priklopnim vozilom srbskih registrskih oznak, vstopal 47-letni Srb. V priklopnem vozilu so policisti med naloženo sojo odkrili 5 državljanov Afganistana, starih od 14 do 21 let, ki so nedovoljeno skušali vstopiti v našo državo. Po zaključenem postopku so vsem petim zavrnili vstop in jih po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.”

Le 12 ur kasneje pa je na istem mejnem prehodu v našo državo vstopal 31-letni Bolgar, voznik vlečnega vozila bolgarskih in priklopnega tovornega vozila turških registrskih oznak. S tehničnimi sredstvi so policisti zaznali povečano prisotnost CO2 v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, reagiral je tudi indikator srčnega utripa. Ob pregledu tovornega dela vozila so policisti med tovorom odkrili 3 državljane Afganistana in enega Pakistanca, vse stare 19 let, ki so nedovoljeno skušali vstopiti v našo državo, razkriva mag. Miran Šadl s PU Maribor. Tudi vsem tem so zavrnili vstop in jih po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Več iz te kategorije