0 Deljenj 5241 Ogledov

ŠKANDAL! Mrtvo pijani Kordiš in Ahmad iz Roga

27. November, 2017 18:12
5241 Ogledov

V ponedeljek se je odvijala prava drama okoli reševanja migranta Ahmada. Glavna protagonista reševalne akcije, ki je sicer kaznivo dejanje, zoper storilca pa je že bila podana kazenska ovadba, sta bila poslanca iz Združene Levice Miha Kordiš in Socialnih demokratov Jan Škoberne. Slednji je na Twitterju celo javno zapisal, da je preprečeval deportacijo, v naslednjih dneh pa je izjavo spremenil.

Škoberne je sicer znan, da je kot nekdanji predsednik Mladega foruma SD sprožil pravi šovinistični škandal, zaradi katerega se je zveza mladih evropskih socialistov pritožila pri njegovi matični stranki. Namreč na poletnem kampu v Savudriji je grozil vodstvu mednarodne organizacije in jih označil za pič**. Čeprav se mladi poslanec deklarira za socialno čutečega človeka, pa v resnici prihaja iz bogate in vplivne »tajkunske družine« iz Velenja, raje kot za Slovence glas povzdigne takrat, ko gre za sirskega migranta.

Radikalec Kordiš

Iz drugačnega okolja pa prihaja poslanec radikalne ZL Miha Kordiš: izhaja iz tradicionalne verske družine iz okolice Škofja Loke, v času študija pa se je navdušil nad revolucijo, zato podobnost s krvolokom Che Guevaro ni naključna. Večkrat se je posluževal tudi njegove retorike v primeru revne socialistične Venezuele, da bi »kapitalistično kontrarevolucijo z bajoneti steral v morje«.

Mladi Kordiš pa se zavzema tudi za legalizacijo marihuane. Te največ konzumirajo v propadli tovarni Rog, sedaj le še nahajališču za alternativce, kjer je svoj prostor pod soncem našel tudi nezakoniti sirski migrant Ahmad Shamieh in opravljal vlogo brivca ter delil hrano. Ahmad je iz Sirije prišel nezakonito skozi več evropskih držav, v Slovenijo pa so ga izročile avstrijske oblasti. V Siriji, kjer divja vojna, je pustil svojo ženo in otroke. Skladno s pravnomočno sodno odločbo bi ga morale slovenske oblasti izročiti Hrvaški. V Sloveniji je bival 18 mesecev, v tem času pa je njegovo bivanje slovenske davkoplačevalce stalo 34.848 evrov ali 1936 evrov na mesec. Če je to pravično do slovenskih upokojencev in delavcev z minimalno plačo, si odgovorite sami.

Več iz te kategorije