0 Deljenj 3745 Ogledov 1 Comments

Kadrovski načrti Marjana Šarca v odstopu: V državno službo pet pred dvanajsto tišči človeka, ki na veliko odpušča

20. februarja, 2020 17:05
3745 Ogledov 1
© Foto: vlada.si (Tamino Petelinšek/STA)

Po odstopu Marjana Šarca z mesta predsednika vlade na zadnji januarski ponedeljek, po informacijah iz državnega Telekoma intenzivno potekajo kadrovanja v državne medije. Naš vir iz Telekoma pripoveduje, da Šarčev svetovalec za nacionalno varnost Damir Črnčec, ki velja za tistega, ki je v času Šarčeve vlade za finančno direktorico v podjetje pripeljal svojo nekdanjo poslovno partnerico Vido Žurgo, za direktorja Telekomivih medijev pa prijatelja iz ministstva za obrambo, kjer sta bila zaposlena, Rolanda Žela, zdaj slednjega menjuje s sosedom.

Pet pred dvanajsto naj bi na Želovo mesto direktorja podjetja TS Media imenovali kar Črnčevega soseda iz bloka v Ljubljani Uroša Urbasa. Urbas je trenutno zaposlen kot odgovorni urednik časnika Delo, kjer ga kličejo pogrebnik Dela, saj je moral zaradi poraznih poslovnih rezultatov prevzeti vlogo tistega, ki pripravlja sezname, koga odpustiti.

Urbas naj bi tako nož v hrbet Delove uprave, s katero se je še lani tako prešerno zabaval, zapičil že v prihodnjih dneh.

Slavnostna torta ob včerajšnjem prazniku, sladke skrbi so mimo, sedaj pa na Delo …..

Gepostet von Nataša Luša am Donnerstag, 10. Januar 2019

Žel sicer kot direktor TS medije po informacijah iz hiše zadnje dni sicer aktivno sestankuje. Vsako jutro, tako opazovalci, pa se na sestanku zbere Žurgo, odgovornega urednika Mirka Mayerja in novinarja Aleksandra Kolednika.

Viri iz Telekoma pripovedujejo, da je bilo sodelovanje med Urbasom in Črnčecem zelo aktivno že doslej, Urbas pa naj bi imel pri sebi celo strogo zaupen dokument iz Telekoma Slovenije, o čemer naj bi bila obveščena tudi policija. Ko so na Telekomu to ugotovili in podali kazensko prijavo, zadeva ni bila predana Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU), ampak so se po spominu naših virov s tem ukvarjali policisti PU Ljubljana s Trdinove. Se je pa generalna direkotrica policije Tatjana Bobnar 9. januarja letos sodeč po fotografijah na povezavi dobro počutila na Delovem dogodku, kjer sta bila tudi Šarec in seveda Urbas.

Odziv na članek

Na www.skandal24.si je bil 20. februarja objavljen prispevek z naslovom »Kadrovski načrti Marjana Šarca v odstopu: V državno službo pet pred dvanajsto tišči človeka, ki na veliko odpušča«, v katerem je bilo med drugim navedeno, da naj bi v kratkem prišlo do zamenjave direktorja družbe TSmedia. Navedena informacija ni resnična. Prav tako ne drži navedba »opazovalcev«, da naj bi se članica uprave Telekoma Slovenije, Vida Žurga, sestajala z odgovornim urednikom in novinarjem družbe TSmedia. Tovrstna srečanja s članico uprave nikoli niso potekala in tudi ne potekajo.

Lep pozdrav,

Katarina Prešeren

direktorica Odnosov z javnostmi

Mogoče vas bo zanimalo

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”
Ljudje
1616 Ogledov
Ljudje
1616 Ogledov

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”

User One - 30. marca, 2020 15:38

"Največja napaka v ZDA in Evropi je po mojem mnenju, da ljudje ne nosijo mask," je v intervjuju za znanstveni portal Science dejal generalni direktor kitajskega centra…

Kljub vsem prepovedim je 55-letnik tole počel pred stanovanjskim blokom v Velenju
Črno
1130 Ogledov
Črno
1130 Ogledov

Kljub vsem prepovedim je 55-letnik tole počel pred stanovanjskim blokom v Velenju

skandal1 - 2. aprila, 2020 9:39

V Velenju so včeraj popoldne pridržali 55-letnega kršitelja, ki je pred stanovanjskim blokom vpil, žalil stanovalce in mimoidoče. Zaradi kršitve javnega reda in miru smo mu izdali…

Zagotovo se ju spomnite iz Ljubezen po domače! Ne boste verjeli, kaj se jima dogaja
Rumeno
442 Ogledov
Rumeno
442 Ogledov

Zagotovo se ju spomnite iz Ljubezen po domače! Ne boste verjeli, kaj se jima dogaja

skandal1 - 2. aprila, 2020 9:28

Zagotovo se spomnite Jake Hafnerja in Ane Podobnik, parčka, ki se je spoznal v šovu Ljubezen po domače, in se potem, ko so se kamere ugasnile po…

Zbudili smo se v rekordno mrzlo jutro, ki se je vpisalo v zgodovino, a ni še konec mraza
Novice
325 Ogledov
Novice
325 Ogledov

Zbudili smo se v rekordno mrzlo jutro, ki se je vpisalo v zgodovino, a ni še konec mraza

User One - 2. aprila, 2020 8:54

Danes bo jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 °C, so v napoved ob 9. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Današnje jutro…

Več iz te kategorije