0 Deljenj 5854 Ogledov 1 Comments

Kadrovski načrti Marjana Šarca v odstopu: V državno službo pet pred dvanajsto tišči človeka, ki na veliko odpušča

20. February, 2020 17:05
5854 Ogledov 1
© Foto: vlada.si (Tamino Petelinšek/STA)

Po odstopu Marjana Šarca z mesta predsednika vlade na zadnji januarski ponedeljek, po informacijah iz državnega Telekoma intenzivno potekajo kadrovanja v državne medije. Naš vir iz Telekoma pripoveduje, da Šarčev svetovalec za nacionalno varnost Damir Črnčec, ki velja za tistega, ki je v času Šarčeve vlade za finančno direktorico v podjetje pripeljal svojo nekdanjo poslovno partnerico Vido Žurgo, za direktorja Telekomivih medijev pa prijatelja iz ministstva za obrambo, kjer sta bila zaposlena, Rolanda Žela, zdaj slednjega menjuje s sosedom.

Pet pred dvanajsto naj bi na Želovo mesto direktorja podjetja TS Media imenovali kar Črnčevega soseda iz bloka v Ljubljani Uroša Urbasa. Urbas je trenutno zaposlen kot odgovorni urednik časnika Delo, kjer ga kličejo pogrebnik Dela, saj je moral zaradi poraznih poslovnih rezultatov prevzeti vlogo tistega, ki pripravlja sezname, koga odpustiti.

Urbas naj bi tako nož v hrbet Delove uprave, s katero se je še lani tako prešerno zabaval, zapičil že v prihodnjih dneh.

Žel sicer kot direktor TS medije po informacijah iz hiše zadnje dni sicer aktivno sestankuje. Vsako jutro, tako opazovalci, pa se na sestanku zbere Žurgo, odgovornega urednika Mirka Mayerja in novinarja Aleksandra Kolednika.

Viri iz Telekoma pripovedujejo, da je bilo sodelovanje med Urbasom in Črnčecem zelo aktivno že doslej, Urbas pa naj bi imel pri sebi celo strogo zaupen dokument iz Telekoma Slovenije, o čemer naj bi bila obveščena tudi policija. Ko so na Telekomu to ugotovili in podali kazensko prijavo, zadeva ni bila predana Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU), ampak so se po spominu naših virov s tem ukvarjali policisti PU Ljubljana s Trdinove. Se je pa generalna direkotrica policije Tatjana Bobnar 9. januarja letos sodeč po fotografijah na povezavi dobro počutila na Delovem dogodku, kjer sta bila tudi Šarec in seveda Urbas.

Odziv na članek

Na www.skandal24.si je bil 20. februarja objavljen prispevek z naslovom »Kadrovski načrti Marjana Šarca v odstopu: V državno službo pet pred dvanajsto tišči človeka, ki na veliko odpušča«, v katerem je bilo med drugim navedeno, da naj bi v kratkem prišlo do zamenjave direktorja družbe TSmedia. Navedena informacija ni resnična. Prav tako ne drži navedba »opazovalcev«, da naj bi se članica uprave Telekoma Slovenije, Vida Žurga, sestajala z odgovornim urednikom in novinarjem družbe TSmedia. Tovrstna srečanja s članico uprave nikoli niso potekala in tudi ne potekajo.

Lep pozdrav,

Katarina Prešeren

direktorica Odnosov z javnostmi

Več iz te kategorije