0 Deljenj 2348 Ogledov

Razkrito, kaj se dogaja s Slovenci na ladji Diamond Princess: dva v Sloveniji, za ostale nimajo odgovorov

20. February, 2020 17:21
2348 Ogledov

V Slovenijo sta se zjutraj vrnila prva dva slovenska potnika z ladje Diamond Princess. Oba se dobro počutita, ob prihodu v Slovenijo so ju pristojne službe testirale na koronavirus, test je bil negativen. Oba sta prejela odločbo o karanteni, ki ju še 14 dni zavezuje, da bivata na domu, je povedala Simona Repar Bornšek z ministrstva za zdravje.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/news/sok-na-diamond-princess-okuzena-dva-slovenca/

Repar Bornškova je dodala, da sta potnika odšla domov in si želita zasebnosti. Štirje državljani ostajajo na Japonskem. Od tega sta bila dva negativna pri testiranju na koronavirus in čakata na povratek v Slovenijo.
Tako na Japonskem ostajajo štirje slovenski državljani, ki so bili na omenjeni križarki. Dva sta bila na testiranju negativna, dva pa pozitivna in sta v bolnišnici. Po Šterovih besedah se tako zdaj ukvarjajo s tem, kako potnikoma, ki nista okužena s koronavirusom, zagotoviti varen in hiter prihod v Slovenijo, ter potnikoma, ki sta bila pozitivna na testiranju, omogočiti, da bo njuno bivanje v bolnišnici čim krajše in da se bosta lahko vrnila domov. “Ta trenutek nimamo odgovorov na vsa vprašanja,” je priznal.

Dva slovenska potnika pa sta bila pozitivna na testu, a okužba poteka brez simptomov in nista zbolela za boleznijo covid-19, sta pa bila premeščena v bolnišnico.

Več iz te kategorije