0 Deljenj 1187 Ogledov

Neurje, kot ga ne pomnijo! Gasilci celo noč na terenu: podrta drevesa, ujeti avtomobili na poplavljeni cesti …

9. junija, 2018 8:07
1187 Ogledov
Foto: facebook

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o številnih dogodkih, ki so zaradi močnega neurja zaznamovali noč.

Ob 21.30 so na območju Občine Kobilje intervenirali gasilci PGD Kobilje, ki so odstranili 8 podrtih dreves in izčrpali vodo iz stanovanjske hiše.

Ob 21.27 je na Mladinski ulici v Odrancih meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Odranci, ki so vodo izčrpali.

Ob 20.50 je v naseljih Sejanci, Bratonečice in Savci, Občina Sveti Tomaž neurje zalilo kletne prostore in bale sena odneslo v potok. Gasilci PGD Savci so na več lokacijah sanirali povzročeno škodo po neurju.

06.55: neurje Sodinci, odkrita streha.

Ob 6.02 so v naselju Pijovci, Občina Šmarje pri Jelšah, gasilci PGD Mestinje izpred stanovanjske hiše odstranili dve podrti drevesi.

Ob 0.30 je v naselju Naraplje, Občina Majšperk, osebno vozilo obtičalo na poplavljeni cesti. Gasilci PGD Trnovci so na več lokacijah odstranili podrta drevesa in črpali meteorno vodo iz kletnih prostorov.

Ob 0.30 se je v Ključarovcih, Občina Ormož, zaradi vetra nagnil drog električne napeljave. Gasilci PGD Ključarovci so drog podprli in zavarovali.

Ob 0.28 sta se v Zgornjem Gaberniku, Občina Rogaška Slatina, preko vozišča podrli dve drevesi. Posredovali so gasilci PGD Kostrivnica, ki so drevesi razžagali ter ju odstranili iz vozišča.

Ob 23.11 je v Župeči vasi, Občina Brežice, meteorna voda zalila kletne prostore v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Cerklje so prečrpali meteorno vodo in počistili tla.

Ob 23.03 je na Otočcu, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

Ob 22.57 so na Bregu, občina Majšperk, meteorne vode ponovno zalile klet stanovanjske hiše. Gasilci PGD Majšperk so iz stanovanjske hiše počistili vodo.

Ob 22.54 je na Kolodvorski cesti v Pivki, verjetno zaradi udara strele, gorelo drevo. Gasilci PGD Pivka so goreče drevo pogasili.

Ob 22.53 so v Bezini v občini Slovenske Konjice gasilci PGD Slovenske Konjice nudili pomoč občanu pri zajezitvi meteorne vode, ki je ogrožala stanovanjski objekt.

Ob 22.10 je v Spodnjem Starem gradu, občina Krško, meteorna voda zalivala kletne prostore bifeja. Gasilci PGD Dolenja vas so izčrpali vodo in postavili vreče s peskom.

Ob 22.13 je na cesto Dolž–Iglenik, občina Novo mesto, zdrsnila večja količina zemlje in onemogočila promet. Gasilci PGD Dolž so odstranili del zemlje in omogočili prevoznost. Dokončno sanacijo plazu bodo izvedli delavci Cestnega podjetja Novo mesto.

Ob 21.00 je močno neurje zajelo občino Veržej. Posredovali so gasilci PGD Veržej, Bunčani in Banovci, ki so odstranili večjo količino vej s cestišča, izčrpali vodo iz treh kletnih prostorov stanovanjskih hiš in prekrili pet streh stanovanjskih hiš.

Ob 20.27 je v Zibiki, občina Šmarje pri Jelšah, meteorna voda zalivala hlev. Gasilci PGD Zibika so preusmerili meteorno vodo od objekta in zavarovali cesto na kateri je bilo precej naplavin. Cestišče je očistilo komunalno podjetje.

Ob 21.48 je na cesto med Vinico in Ziljami, občina Črnomelj, padlo večje drevo in zaprlo cesto. Gasilci PGD Preloka in dežurni delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

Ob 21.45 je naselja v občini Lendava zajelo močno neurje. Intervenirali so gasilci PGD Lendava, Hotiza, Dolga vas in Genterovci, ki so odstranili pet dreves, prekrili šest stanovanjskih hiš in izčrpali vodo iz kletnih prostorov treh objektov.

Ob 21.30 so v Črenšovcih intervenirali gasilci PGD Črenšovci, ki so odstranili drevesa s cestišča in s tem omogočili dostop do 20-ih skavtov.

Ob 21.20 je močno neurje zajelo območje občine Dobrovnik. Posredovali so gasilci PGD Dobrovnik, Strehovci, Žitkovci in Kobilje, ki so prečrpali vodo iz kletnih prostorov treh stanovanjskih hiš, odstranili tri drevesa s cestišča, s folijo prekrili eno streho stanovanjske hiše, odstranili streho, ki jo je močan veter odpihnil na sosednji objekt ter odstranili telekomunikacijske in električne kable.

Ob 19.51 se je v Kupčinjem Vrhu, občina Majšperk, zamašil jašek za meteorno vodo. Voda je zalila klet stanovanjske hiše ter poplavila cesto. Gasilci PGD Stoperce so očistili jašek, iz kleti očistili vodo in blato ter oprali cesto v dolžini dvajsetih metrov.

Mogoče vas bo zanimalo

#Koronavirus: Pri WHO so si premislili, v javnosti priporočajo nošenje obraznih mask – čakamo stališče Eržena iz NIJZ
Novice
2233 Ogledov
Novice
2233 Ogledov

#Koronavirus: Pri WHO so si premislili, v javnosti priporočajo nošenje obraznih mask – čakamo stališče Eržena iz NIJZ

User One - 5. aprila, 2020 10:20

Kaj bo o spremenjenih smernicah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki od včeraj podpira nošenje zaščitnih mask v javnosti, rekel v.d. direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ),…

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”
Ljudje
3782 Ogledov
Ljudje
3782 Ogledov

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”

User One - 30. marca, 2020 15:38

"Največja napaka v ZDA in Evropi je po mojem mnenju, da ljudje ne nosijo mask," je v intervjuju za znanstveni portal Science dejal generalni direktor kitajskega centra…

FOTO: Samovoljno zapustil zdravljenje v bolnišnici, če ga vidite pokličite 113
Črno
421 Ogledov
Črno
421 Ogledov

FOTO: Samovoljno zapustil zdravljenje v bolnišnici, če ga vidite pokličite 113

skandal1 - 9. aprila, 2020 14:50

Celjska policija išče 40-letnega Simona Kukca iz Spodnje Rečice pri Mozirju, ki je v sredo samovoljno zapustil zdravljenje v bolnišnici. Kukec je vitek in visok okoli 190 centimetrov, ima…

FOTO: To so prizori iz avtoceste, prišlo je do napake
Črno
490 Ogledov
Črno
490 Ogledov

FOTO: To so prizori iz avtoceste, prišlo je do napake

skandal1 - 9. aprila, 2020 9:01

Včeraj ob 16.37 je na dolenjski avtocesti, vrh Višnjegorskega klanca, občina Grosuplje, zaradi tehnične napake v motornem delu gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana…

Temperature do 24 °C, pri preobčutljivih za cvetni prah breze lahko nastopijo navzkrižne reakcije s sorodnimi alergeni cvetnega prahu dreves
Novice
127 Ogledov
Novice
127 Ogledov

Temperature do 24 °C, pri preobčutljivih za cvetni prah breze lahko nastopijo navzkrižne reakcije s sorodnimi alergeni cvetnega prahu dreves

User One - 9. aprila, 2020 8:46

Danes bo jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24 °C, so v napoved ob 8. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). [color-box color="green"]…

Več iz te kategorije