0 Deljenj 498 Ogledov

Mraz bo vztrajal, jutri bo pričelo snežiti in ponekod bodo snežinke naletavale v nov teden

8. January, 2022 7:49
498 Ogledov
Simbolična fotografija.

Danes bo sprva delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah v notranjosti megla, za soboto napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Popoldne bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 7 °C.

Ponoči bo sprva pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Proti jutru se bo od zahoda pooblačilo. Jutranje temperature bodo od -10 do -5, ob morju malo pod 0 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, od sredine dneva naprej bo v notranjosti občasno rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Proti večeru bo na Primorskem spet zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 5 °C.

Obeti. V ponedeljek bo pretežno oblačno, v vzhodni polovici Slovenije bo zjutraj in dopoldne še rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, v notranjosti pa severni do severovzhodni veter. V torek bo suho vreme, na Primorskem bo še pihala burja.

Vremenska slika. Iznad jugozahodne Evrope se nad Alpe širi območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka z vetrovi zahodnih smeri hladen in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, ponekod po nižinah se bo zjutraj in dopoldne zadrževala megla. Burja ob Jadranu bo čez dan slabela.

Jutri se bo od zahoda povsod pooblačilo, dopoldne bo občasno rahlo snežilo v krajih severno od nas, popoldne pa tudi drugod. Ob severnem Jadranu se bo znova krepila burja.

Več iz te kategorije