0 Deljenj 12036 Ogledov

V Celju tekla kri, nož vihtel znani zobar! »Ivan, kaj ti je bilo tega treba«

8. January, 2022 8:00
12036 Ogledov

V Celju so izsledili in odvzeli prostost 37-letnemu moškemu, osumljenemu poskusa umora, ki so ga danes ponoči obravnavali v Celju, so pravkar sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Policisti so bili o nasilnem dogodku, ki so ga sprva obravnavali kot poskus uboja, obveščeni okoli 3. ure. Moški je zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval.
»Osumljenec je prišel pred stanovanjski blok oškodovanke, jo tam pričakal in jo najmanj enkrat zabodel z nožem. Takoj po dejanju je s kraja pobegnil,« je danes povedal vodja sektorja kriminalistične policije Damijan Turk.

Dejanja je osumljen 37-letni moški, doma z območja Laškega. »Ugotovljeno je bilo, da sta oškodovanka in osumljeni v preteklosti živela v partnerski zvezi,« je dodal. Poškodovano 45-letnico zdravijo v celjski bolnišnici in je izven življenjske nevarnosti.

Kot poročajo Slovenske novice je nož vihtel znani zobozdravnik Ivan Rajević in to odsluženi kazni, ker je poskušal ubiti tedanjo ženo. »Ivan, kaj ti je bilo tega treba?« mu je sporočila ena izmed prijateljic na facebooku.

Kri tekla tudi v Preboldu

Celjski policisti so bili v četrtek okoli 21. ure obveščeni tudi o poskusu uboja v Preboldu, kjer je zaenkrat še neznani storilec zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval.

»Do dejanja je prišlo v stanovanju večstanovanjske zgradbe, kjer se je po do sedaj zbranih podatkih družilo več moških, starih med 24 in 45 let. Med njimi se je vnel prepir, ki je nato prerasel v pretep. Med pretepom je eden od njih z ostrim predmetom, najverjetneje nožem, zabodel v nogo 44-letnega oškodovanca in ga hudo poškodoval,» je v današnji izjavi za medije povedal Turk.

Reševalno vozilo je poškodovanega odpeljalo v celjsko bolnišnico in zadnje ugotovitve kažejo, da ni v življenjski nevarnosti.

Policisti so v zvezi s tem dogodkom ponoči odvzeli prostost štirim osebam, ki jih sumijo storitve kaznivega dejanja poskusa uboja oziroma sodelovanja pri tem dejanju. »Vlogo posameznih udeležencev v dejanju še preiskujemo,« je pojasnil vodja celjskih kriminalistov.

Kaj se dogaja v Celju in okolici?

Medtem ko so na celjski policijski upravi lani obravnavali štiri tovrstne primere v celotnem letu, jih imajo zdaj toliko že v prvem tednu leta.

Več iz te kategorije