0 Deljenj 2049 Ogledov
iStock

Katera spolna praksa nas dela najbolj živčne?

15. January, 2018 21:42
2049 Ogledov

V seksu ni nič takšnega, zaradi česar bi nam moralo biti nerodno. Kljub temu nam tovrstna stopnja intime z drugim človekom občasno vendarle vzbuja nekakšno živčnost.

Za začetek nam bo najbolj neprijetno ob dejstvu, da se vsekakor želimo pokazati v najboljši luči, vendar vedno obstaja možnost, da se bomo osramotili. Ta strah postane še večji, če skočimo v posteljo z novim partnerjem, ali če še nismo prav izkušeni.

Ko vas prevzame strast in začnete z intimnostmi, seveda skrbi izginejo. Vedno bolj brezskrbno se predajate sladkostim odnosa, na vsake toliko časa pa pade kakšna ideja, da bi s partnerjem poskusila kaj novega, česar doslej še nista počela, to pa je spet razlog za nekaj nervoze.

Kateri položaji in prakse nam niso blizu?

V vse skupaj se je vpletla znanost, saj so želeli raziskati, katero vedenje v spolnosti nas najbolj živcira oziroma plaši. Superdrug je zato raziskal spolnost 1000 ljudi v Evropi in Združenih državah Amerike.

Najpogostejši položaj, ki se ga ljudje bojijo, nas je zelo presenetil, saj je dosegljiv le ljudem, ki svoje življenje preživljajo v fitnesu in Supermanu:  stoječa 69. Kar 56,8 odstotka žensk in 42,7 odstotka moških namreč meni, da je položaj, kjer morate nositi celotno breme svojega partnerja, preveč obremenilen, da bi sploh razmišljali o njem. Nič čudnega … Hkrati so pari poročali, da jih je najbolj strah spolnih odnosov na javnih mestih.

Drugo mesto so tako med moškimi kot tudi ženskami dosegli analni spolni odnosi. Ti ustvarijo nervozo pri 54,6 odstotka žensk in 30,5 odstotka moških. Večinoma ženske menijo, da v položaju 69, oralnem in analnem seksu njihovi partnerji uživajo bolj od njih.

Masturbacija, najverjetneje pred ljubimcem, je bila četrta na seznamu. 16,3 odstotka žensk in 9,5 odstotka moških sta izjavila, da jim je precej neprijetno masturbirati, če jih pri tem kdo gleda.

Misijonarski je najbolj varen

Na zadnjem koncu lestvice je bil kot najmanj zastrašujoči spolni položaj označen misijonarski, saj namreč v njem naravnost uživa 66,7 odstotka žensk in 33,3 odstotka moških.

Rezultati kažejo, da so Evropejci pri seksu bistveno bolj sramežljivi od Američanov. Evropski moški in ženske so tako potrdili, da jim različni spolni položaji, spolne igrače in nevsakdanje prakse povzročajo neprimerno več nervoze kot pri Američanih.

Seveda to še ne pomeni, da se morate zgledovati po teh rezultatih. Sami najbolj veste, kaj vam v spalnici najbolj ustreza. Sporazumen seks bo vsekakor zabaven, zato le počnite, kar koli se vam v tistem trenutku zdi najbolje.

Več iz te kategorije