0 Deljenj 327 Ogledov
iStock

Katera spolna praksa nas dela najbolj živčne?

15. januar, 2018 21:42
327 Ogledov

V seksu ni nič takšnega, zaradi česar bi nam moralo biti nerodno. Kljub temu nam tovrstna stopnja intime z drugim človekom občasno vendarle vzbuja nekakšno živčnost.

Za začetek nam bo najbolj neprijetno ob dejstvu, da se vsekakor želimo pokazati v najboljši luči, vendar vedno obstaja možnost, da se bomo osramotili. Ta strah postane še večji, če skočimo v posteljo z novim partnerjem, ali če še nismo prav izkušeni.

Ko vas prevzame strast in začnete z intimnostmi, seveda skrbi izginejo. Vedno bolj brezskrbno se predajate sladkostim odnosa, na vsake toliko časa pa pade kakšna ideja, da bi s partnerjem poskusila kaj novega, česar doslej še nista počela, to pa je spet razlog za nekaj nervoze.

Kateri položaji in prakse nam niso blizu?

V vse skupaj se je vpletla znanost, saj so želeli raziskati, katero vedenje v spolnosti nas najbolj živcira oziroma plaši. Superdrug je zato raziskal spolnost 1000 ljudi v Evropi in Združenih državah Amerike.

Najpogostejši položaj, ki se ga ljudje bojijo, nas je zelo presenetil, saj je dosegljiv le ljudem, ki svoje življenje preživljajo v fitnesu in Supermanu:  stoječa 69. Kar 56,8 odstotka žensk in 42,7 odstotka moških namreč meni, da je položaj, kjer morate nositi celotno breme svojega partnerja, preveč obremenilen, da bi sploh razmišljali o njem. Nič čudnega … Hkrati so pari poročali, da jih je najbolj strah spolnih odnosov na javnih mestih.

Drugo mesto so tako med moškimi kot tudi ženskami dosegli analni spolni odnosi. Ti ustvarijo nervozo pri 54,6 odstotka žensk in 30,5 odstotka moških. Večinoma ženske menijo, da v položaju 69, oralnem in analnem seksu njihovi partnerji uživajo bolj od njih.

Masturbacija, najverjetneje pred ljubimcem, je bila četrta na seznamu. 16,3 odstotka žensk in 9,5 odstotka moških sta izjavila, da jim je precej neprijetno masturbirati, če jih pri tem kdo gleda.

Misijonarski je najbolj varen

Na zadnjem koncu lestvice je bil kot najmanj zastrašujoči spolni položaj označen misijonarski, saj namreč v njem naravnost uživa 66,7 odstotka žensk in 33,3 odstotka moških.

Rezultati kažejo, da so Evropejci pri seksu bistveno bolj sramežljivi od Američanov. Evropski moški in ženske so tako potrdili, da jim različni spolni položaji, spolne igrače in nevsakdanje prakse povzročajo neprimerno več nervoze kot pri Američanih.

Seveda to še ne pomeni, da se morate zgledovati po teh rezultatih. Sami najbolj veste, kaj vam v spalnici najbolj ustreza. Sporazumen seks bo vsekakor zabaven, zato le počnite, kar koli se vam v tistem trenutku zdi najbolje.

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: STE VIDELI TE POTEZE? Luka Dončić debitiral v NBA
Šport
1 Ogledov
Šport
1 Ogledov

VIDEO: STE VIDELI TE POTEZE? Luka Dončić debitiral v NBA

User One - 18. oktober, 2018 7:24

Košarkarji iz Dallasa so izgubili uvodno tekmo v severnoameriški košarkarski ligi NBA. V Phoenixu so visoko klonili s 100:121, slovenski čudežni deček Luka Dončić pa je za…

VIDEO: MASAKER NA FAKULTETI, 17 JE MRTVIH Vladislav ustrelil vsakega, ki mu je prišel na pot
Črno
29 Ogledov
Črno
29 Ogledov

VIDEO: MASAKER NA FAKULTETI, 17 JE MRTVIH Vladislav ustrelil vsakega, ki mu je prišel na pot

User One - 17. oktober, 2018 18:29

Današnjega incidenta na politehnični srednji šoli na ukrajinskem polotoku Krim, ki je po zadnjih podatkih zahteval 17 smrtnih žrtev, preiskovalci ne obravnavajo več kot teroristični napad, ampak kot…

LEGENDE NI VEČ Za vedno se je poslovila Lidija Sotlar
Rumeno
48 Ogledov
Rumeno
48 Ogledov

LEGENDE NI VEČ Za vedno se je poslovila Lidija Sotlar

User One - 17. oktober, 2018 17:00

V torek je v starosti 89 let umrla legendarna balerina Lidija Sotlar, so  sporočili iz njenega prijateljskega kroga. V svoji bogati karieri je ustvarila okoli 60 nosilnih, tako lirskih…

Več iz te kategorije