0 Deljenj 1248 Ogledov

Danes praznuje najbolj srčen poslanec

23. July, 2018 14:47
1248 Ogledov
Foto: facebook

23. julija se je rodil dolgoletni poslanec Franc Breznik.

Leta 1991 se je priključil prvi generaciji slovenske vojske v Pekrah, kjer se je zgodil prvi upor proti JLA. Bil je član prve častne čete SV, ki je 26. junija 1991 prisostvovala na slovesnosti ob razglasitvi samostojnosti in izobesila slovensko zastavo na Trgu Republike v Ljubljani. Med slovensko osamosvojitveno vojno je opravljal obrambne naloge na področju Kočevske Reke, razkriva spletna stran SDS.

Svojo poklicno je začel v Avstriji leta 1991 na področju razvoja hotelskih kartičnih sistemov. Po vrnitvi v Slovenijo leta 1997 se je zaposlil v Slovenski vojski. V steklarni Rogaška Slatina se je zaposlil leta 2010, kjer je zaradi tekočega znanje nemškega jezika prevzel prodajo za področje Švice in Nemčije.

Javnosti se je predstavil konec leta 2007, ko so raziskovali najhujšo slovensko letalsko nesrečo iz leta 1981 na Korziki. Štiri leta kasneje je prvič kandidiral na listi SDS v volilnem okrožju Lenart in bil izvoljen. Svojo izvolitev je ponovil tudi leta 2014 ter letos.

Kljub zavidljivi poklicni poti pa Franc Breznik ostaja še naprej nadvse srčen človek. Ne le, da je velik zagovornik Slovencev, na svojem družbenem omrežju Facebook pogosto pokaže tudi svojo nežno plat. Samo spomnimo se, kako je igral kužkom uspavanko za lahko noč. Če ste pozabili, pa posnetek poglejte na koncu tega članka.

Francu Brezniku ob osebnem prazniku čestitamo iz uredništva Škandal24.

 

Več iz te kategorije