0 Deljenj 1116 Ogledov

FOTO: V tem kombiju švercal 34 ilegalcev

23. July, 2018 15:03
1116 Ogledov
Notranjost kombija, kjer se je skrivalo 34 ilegalcev. Foto: PU Novo mesto

Policisti so 20. 7. nekaj po 9. uri v kraju Podbočje na območju Policijske postaje  Krško  ustavili voznika osebnega avtomobila, za njim pa še voznika kombiniranega vozila hrvaških registrskih oznak. Tovorni del kombiniranega vozila  je  bil  ob  ustavitvi  vozila prazen, vendar so policisti v gozdu v bližini  kmalu  izsledili  34  ilegalcev,  ki  jih  je voznik pred ustavitvijo policistov izpustil iz kombija in so se razbežali po gozdu.

Migranti so bili v slabem  stanju  in  dehidrirani,  enega  izmed  njih pa so morali reševalci zaradi  slabega  zdravstvenega  stanja  odpeljati  v bolnišnico, poroča PU Novo mesto.

V tem belem kombiju je do meje pripeljal 34 migrantov. Foto: PU Novo mesto

46-letnemu vozniku  kombija  in 57-letnemu vozniku osebnega avtomobila so kriminalisti odvzeli  prostost,  ju pridržali in jima zasegli vozila. Voznika kombija so ovadili  zaradi kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države,  voznika  osebnega  avtomobila pa zaradi nudenja pomoči. S kazensko ovadbo  so  ju  kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper oba  odredil pripor.

Migrante, državljane Pakistana, Iraka, Irana in Somalije, so   po  oskrbi  in  opravljenih  policijskih  postopkih  predali  hrvaškim varnostnim organom.

Več iz te kategorije