0 Deljenj 823 Ogledov

Bolj, ko se približuje vikend, bolj se nad Slovenijo širijo padavine

22. November, 2019 9:49
823 Ogledov

Danes bo pretežno oblačno, ponekod bo sprva tudi več sonca. Popoldne se bodo padavine na zahodu znova pojavljale in širile nad osrednjo Slovenijo, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Ob morju bo zapihal šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, ob morju 15, v Gornjesavski dolini okoli 6 °C.

Jutri bo ponekod na vzhodu občasno sijalo sonce, drugod pa bo pretežno oblačno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. V zahodni in osrednji Sloveniji bodo občasno padavine, deloma plohe, več jih bo v Posočju. Ob morju bo pihal zmeren jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju 12, najvišje dnevne od 9 do 15, v Gornjesavski dolini okoli 6, ob morju 17 °C.

Obeti. Do nedelje zjutraj bodo padavine povsod ponehale. V višjih legah in na Primorskem se bo razjasnilo, zapihala bo šibka burja. Drugod bo dolgotrajna megla ali nizka oblačnost. V ponedeljek bo pretežno oblačno in večinoma suho.

Vremenska slika. Naši kraji so na vzhodnem robu območja nizkega zračnega tlaka, ki se zadržuje nad Atlantikom in zahodno Evropo. Z jugozahodnimi vetrovi k nam priteka vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes se bodo ob Jadranu in v Furlaniji-Julijski krajini predvsem sredi dneva in popoldne pojavljale krajevne padavine, drugod pa bo povečini suho vreme.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas suho in občasno delno jasno. Drugod bo oblačno, občasno bo deževalo. Ob Jadranu bo pihal jugo.

Več iz te kategorije