0 Deljenj 2870 Ogledov

Angelikin posel v (rdečih) številkah in povezave z odvetnikom, ki je služil milijone s podjetjem, ki ga je Angelikin partner nadziral

22. November, 2019 12:09
2870 Ogledov

Nadaljujemo s predstavitvijo Angelike Mlinar, ki jo je predsednica koalicijske stranke SAB Alenka Bratušek v torek predstavila kot kandidatko za ministrico za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo, prvi del lahko preberete na povezaviZnano je, da Mlinarjeva nima slovenskega državljanstva, je pa v Sloveniji imela podjetje, pa tudi nepremičnino.

V poslovnih evidencah smo zbrali podatke o poslovanju njenega sedaj že izbrisanega s.p.. Tabelo si lahko ogledate v nadaljevnaju ali v galeriji in presodite, ali je poslovna slika, ki jo je Mlinarjeva ustvarjala do leta 2014, res uspešna in ali se strinjate z oceno Bratuškove, ki jo je po poročanju Slovenske tiskovne agencije predstavila kot nekoga, ki ve, kako deluje Bruselj, ker zna na bruseljskih hodnikih odpirati vrata, in prepričani smo, da bi lahko bila dodana vrednost pri pogajanjih za novo finančno perspektivo in to vlado.”

Vir: Gvin.

Vir: Ajpes

Podjetje Mlinarjeve je imelo poslovni naslov v ljubljanski soseski Trnovo. Pogled v zemljiško knjigo razkrije, da sta Mlinarjeva in njen nekdanji partner Stefan Vavti, včasih prvi mož Unicredit Banke Slovenija in nadzornik Mercatorja, preden ga je Bratuškova prodala hrvaškemu Agrokorju, danes pa v čakalnici za licenco Banke Slovenije, da bo postal član uprave Sparkasse, da sta Mlinarjeva in Vavti na naslovu njenega nekdanjega s.p. kupila tudi stanovanje. Gre za skoraj 93 kvadratnih metrov veliko štirisobno stanovanje. Pri čemer je bila Mlinarjeva sicer zgolj enoodstotna lastnica nepremičnine, je razvidno iz izpiska iz zemljiške knjige v nadaljevanju.

Vir: Zemljiška knjiga

Še posebej zanimiva pa je soseska in poslovne povezave, ki se prepletajo, saj sta Vavti in Mlinarjeva leta 2006 kupila stanovanje na Gradaški ulici na hišni številki 18, istega leta pa je postal odvetnik Miro Senica lastnik stanovanja na sosednji hišni številki. Tam pa ima še danes stalni naslov njegova partnerka, propadla političarka Katarina Kresal, ki je bila v vladi Boruta Pahorja ministrica za notranje zadeve.

Ampak, prav v tem obdobju sta se prepletali tudi poslovni poti partnerjev političark Kresalove in Mlinarjeve. Vavti je namereč leta 2009 postal član nadzornega sveta Mercatorja, kjer je ostal do leta 2012. Miro Senica oziroma odvetniška pisarna z njegovim imenom, katere navečja lastnica je sicer danes prav Kresalova, pa je v tem času po poročanju spletnega portala Požareport ustvarila za sedem milijonov evrov posla. Kresalova pa, kot smo razkrili v članku na našem portalu, s svojim drugim podjetjem z Mercatorjem sodeluje še danes.

Google je izmeril, da je so političarki Kresalova in Mlinarjeva in prek Mercatorja povezana Senica in Vavti živeli le minuto hoje narazen, prikazuje spodnji posnetek.

Vir: Google Maps.

Sta se pa Kresalova in Senica danes znašla v sodnih mlinih, blokirano je tudi njuno premoženje, prav te dni pa je aktualna širitev preiskave in pošta, ki je sodišče ni uspelo vročiti, o čemer smo ekskluzivno poročali na povezavi.

Več iz te kategorije