0 Deljenj 2915 Ogledov

AVSTRIJA ŠE TA TEDEN ZAPIRA MEJO ZA MIGRANTE? K nam pa jih prihaja 50 tisoč!

30. May, 2018 12:39
2915 Ogledov
Nova24

NOVO MESTO – Policisti so na območju policijskih postaj Črnomelj in Brežice v torek izsledili in prijeli 13 tujih državljanov, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Med njimi je deset sirskih državljanov, dva državljana Alžirije in državljan Maroka, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Na območju Sinjega vrha so policisti prijeli dva državljana Alžirije, na območju Miličev tri državljane Sirije, na območju Preloke štiri državljane Sirije in državljana Maroka ter na območju kraja Dvorce tri državljane Sirije.

Postopki s tujci še niso končani, so še sporočili z novomeške policijske uprave.

Slovenski policisti na meji s Hrvaško spet dnevno beležijo večje število poskusov nezakonitega prehoda meje. Do 20. maja so slovenski policisti prijeli nekaj več kot 1900 ljudi, ki so v državo poskušali vstopiti na nezakonit način. Do 24. maja jih je prošnjo za mednarodno zaščito vložilo 1071. Lani jih je bilo v celem letu 1476, leta 2016 pa 1308.

VIDEO: Zamolčano: Na poti 50.000 migrantov, cilj: “Slovenija!

Slovenija migrante še naprej sprejema, sledil bo kaos

Medtem demokracija.si razkriva, da naj bi po njihovih neuradnih informacijah zaradi navala migrantov v Slovenijo avstrijska vlada lahko že ta teden zaprla avstrijsko-slovensko mejo za vse migrante z Bližnjega vzhoda in Afrike.

Če bo avstrijski ukrep uresničen, to pomeni, da prehod meje z Avstrijo za migrante iz Afrike in Bližnjega vzhoda ne bo več mogoč, vse tiste, ki bodo poskušali prestopiti mejo, pa bodo vrnili v Slovenijo. V našo državo pa že tako ali tako prihaja okoli 50 tisoč migrantov, za večino je Slovenija ciljna država, saj so očitno dobro informirani, da lahko brez težav dobijo azil, tudi če ilegalno prestopijo mejo. S tem se bo število migrantov v naši državi zelo povečalo, kar bo zagotovo katastrofalno vplivalo na varnost, red in mir.

Več iz te kategorije