0 Deljenj 2653 Ogledov
iStock

Ali veste, na kateri stopnji ljubezni ste?

30. May, 2018 14:00
2653 Ogledov

Kljub temu da ste v zvezi že vrsto let, pridejo trenutki, ko se s partnerjem ne razumete najbolje.

Na samem začetku se je treba zavedati, da ne obstaja nobena ljubezen brez raznih izzivov in bitk in da ni vse tako pravljično, kot je bilo na medenih tednih. Seveda lahko niha med ponovno zaljubljenostjo v osebo ter frustracijami in stresom. Ljubezen je sestavljena iz različnih stopenj. Lahko si pomagate s temi nasveti, ki vam bodo razkrili, v kateri fazi se trenutno nahajate …

1. Globoka zaljubljenost

Na tej stopnji se boste počutili kot najstnik, ki ga je zadela zaljubljenost in se ji ne more upreti. Z izbrano osebo se pogovarjate vsaič, ko je mogoče, pa še to ni dovolj. Z njim preživite ves dan. Če ne gre v živo, pa preko SMS-sporočil. Skupaj načrtujete razne dogodivščine, se smejita neumnostim … V vas se je prebudilo nekaj, kar vas naredi živahne, svobodne in srečne. Odločili ste se za zmenek, ampak prvemu hitro sledi drugi … Ogrela sta se drug za drugega – in to zelo.

2. Spoznavanje

Na drugi stopnji boste globlje spoznali svojega partnerja. Čeprav ste morda že opravili fazo »medenih tednov«, ga še vedno obožujete in uživate v spoznavanju novih stvari o njem. Govorite celo o poroki in skupnem življenju, samo da okrepite razmerje, ki ga imate. Svet se vrti okoli njega in obratno okoli vas. Tukaj se zgodi premik od zaljubljenosti k ljubezni. Zdaj ste lahko brezskrbni, ker veste, da vas bo doma čakal nekdo poseben.

3. Negotovost

Po nekaj letih ali celo prej se lahko zgodi, da boste izgubili tisto, v kar ste se zaljubili. Bo vaša zveza zdržala kruto realnost? V tem času se večina parov odloča med nadaljevanjem zveze ali prekinitvijo. Življenje vzame stvari v svoje roke. Vsakodnevni napori in stresi lahko hitro uničijo zvezo.

Tokrat je usoda v vaših rokah … S trudom in borbo za zvezo lahko premagate to fazo.

4. Popravek in obnovitev

Na tej stopnji se zavedate, kje ste ga polomili v prejšnji fazi. S polno paro lahko začnete delati na odpravljanju težav, saj ne želite, da se te pojavljajo v prihodnosti. Oba se zavedata, da nista popolna, zato bosta svoje pomanjkljivosti uporabila kot orodje za izboljšajne vajinega odnosa. Z ekipnim duhom lahko z lahkoto preidete na naslednjo stopnjo.

5. Mir in sprejemanje

Do zadnje etape ste s svojim moškim šla skozi pekel in nazaj. To pomeni, da bosta ostala skupaj »v dobrem in zlem«. Konec je pretvarjanja in skrivanja vaše osebnosti. Z njim lahko uživaš življenje in veš, da bo na koncu dneva njegovo srce bilo le za vas, piše Miss7.24sata.hr.


Več iz te kategorije