0 Deljenj 1611 Ogledov

Neverjetno! Lady Diana in predsedniška kandidatka sta si tako podobni!

15. October, 2017 5:55
1611 Ogledov

Ko smo pregledovali zadnje fotografije kandidatke za predsednico Slovenije Romane Tomc, nismo mogli verjeti, kako podobni sta si s pokojno princeso Lady Diano. A ne le navzven.

Velike modre oči, kratko pristriženi blond lasje, ki izražajo njuni navihani osebnosti, širok nasmeh s pogledom navzgor, proti ciljem in željam, kaj vse bi lahko storila za ljudi. Opis zunanjosti je torej skupen pokojni princesi Lady Diani in poslanki v Evropskem parlamentu Romani Tomc, sicer kandidatki za predsednico Slovenije. Podobni pa si nista le navzven, temveč tudi po srčni plati. In to bolj, kot je vidno na prvi pogled.

Kot Lady Di prisluhne ljudem
Lady Diana je bila sinonim za srčnost in dobroto. In Romana je prav takšna. Kadar le lahko, pomaga, pa naj bo to z majhnimi stvarmi, kot je poslušanje idej in problemov ljudi, ki jih srečuje pri svojem delu kot predstavnica Slovenije v Bruslju, ali bolj konkretno, z zbiranjem donatorskih sredstev za najbolj pomoči potrebne. Romana zna prisluhniti ljudem in to je tisto, kar jo loči od preostalih kandidatov za predsednika države – predvsem moških, ki so vidno zaljubljeni v svojo podobo in se med ljudmi pojavljajo očitno bolj z razlogom, da imajo kaj za objaviti na Instagramu, kot pa da bi jim resnično prisluhnili in pomagali.

Romana Tomc

Blizu ljudem
Evropska poslanka svoje dneve od ponedeljka do petka preživlja v Bruslju, saj se nadvse zaveda odgovornosti, ki so ji jo zaupali volivci. In prav to je eden od razlogov, zakaj se vsak konec delovnega tedna vrača v domovino. A doma, v Sloveniji, ne počiva. Skoraj vsak vikend jo tako srečamo v kakšnem delu Slovenije, seveda vedno blizu ljudem. Je tudi prva kandidatka za predsednico Slovenije, ki je obiskala Koroško in prisluhnila ljudem, ki se počutijo najbolj odrezane od srca Slovenije – Ljubljane, slovenskih veljakov in tudi birokratov. »Spoštujmo in sodelujmo« je njeno geslo, in ob takšnih aktivnostih med ljudmi je zagotovo eno od njenih načel tudi »povezujmo«.

Vodi dobrodelno ustanovo in pomaga mladim
Lady Diana je srca svojih ljudi, tako ljubih Otočanov, osvojila tudi z dobrodelnim delovanjem v več dobrodelnih ustanovah. In tudi to je skupno Diani in Romani, saj je Romana dolgoletna predsednica dobrodelne Ustanove Ivana Cankarja za štipendiranje. Njena pomoč je torej usmerjena predvsem na mlade, da bi pridobili ustrezno izobrazbo, saj je to predpogoj, da postanejo tudi finančno neodvisni. Njen pogled torej sega v prihodnost in se zaveda, da se to najlažje doseže tako, da se vlaga v mlade, nadobudne ljudi. Enega izmed koncertov, kjer je zbirala sredstva za mlade, je pripravila skupaj z Urško Bačovnik Janša, ki vodi dobrodelno ustanovo Vrtnica. Koncert, na katerem je nastopil karizmatičen pevec Luka Debevec Mayer, Slovenec, ki živi v Argentini, je bil nadvse odmeven, namen pa je bil dosežen.

Več iz te kategorije