0 Deljenj 9355 Ogledov

Nace Junkar v solzah: Kaj imata z Mariem Galuničem?

15. October, 2017 5:50
9355 Ogledov
Foto: sta

Nace Junkar nam je v solzah zaupal, da še sedaj, po toliko letih od očetove in mamine smrti, ne more preboleti, kako sta njegova starša hrepenela po tem, da bi ga videla nastopati na nacionalni televiziji, vendar naj bi pri odgovornih venomer, ko jim je omenil, naj ga povabijo v televizijskih oddajah, naletel na prazne obljube.

»Čakam na klic psihiatra, popolnoma sem sesut. Koliko smo doma pretrpeli,« je zapisal o svojem slabem duševnem stanju, za katerega naj bi bili med drugim krivi tudi na nacionalki, predvsem njegovo nepojavljanje v večernih nedeljskih terminih, ki veljajo za najbolj gledane. “Nazadnje sem bil tam v nedeljski večerni oddaji kot gost, ko je bila gostja tudi Mila Kačič, urednik pa Mito Trefalt. Ko je odšel, nisem bil nikoli več povabljen,” je zaupal s strtim srcem. »Maria Galuniča sem kasneje srečal, bilo je konec poletja, in ga prosil, naj me gosti v svoji oddaji, saj bo s tem pripomogel tudi k mojemu boljšemu stanju. Odgovoril mi je, da mi ne obljubi, ampak naj pokličem septembra, kar sem tudi storil. “Takoj v nedeljo te potrebujem,” mi je rekel kar trikrat v enem mesecu, ampak iz tega ni bilo nič. Zato sem ga nehal klicariti.” Po drugi strani pa ga je to zmedlo še toliko bolj, ker ga je Galunič vsakič, ko je vodil kakšno prireditev, recimo koncert Helene Blagne, napovedal, kot da bi bil Junkar vrhunski svetovni pevec.

Nace Junkar in Helena Blagne. Foto: osebni arhiv Naceta Junkarja

»Ko sem Maria takrat zagledal v nekem podhodu v Ljubljani, sem prav pomislil: ‘Mario, potrebujem te.’ Najhuje mi je bilo, ker sem mu povedal, da ga potrebujem zaradi bolezni, da pridem v javnost, da me ljudje vidijo, saj je bila njegova oddaja tačas najbolj gledana. Najhuje pa je bilo to, koliko let je mama prejokala, ko me je spraševala: ‘Pa kdaj boš kaj po televiziji?’ Tudi oče me je to spraševal. Na srečo so prišle druge oddaje na ostalih televizijah.« Sicer pa so mu dali na nacionalki priložnost, da nastopi v nekaterih njihovih oddajah, kot sta Dobro jutro in Na zdravje!.

Je res kriv Mario Galunič?
Na RTV Slovenija na Junkarjeve besede odgovarjajo: »Nastopi Naceta Junkarja na Televiziji Slovenija niso v nikakršni medsebojni povezavi z urednikovanjem Maria Galuniča. Za uvrščanje glasbenih nastopov in pogovornih gostov v oddaje so pristojni uredniki posameznih oddaj in ne odgovorni urednik. Prav tako nam ni znano, da bi v zadnjih letih gospod Junkar posnel nove skladbe ali pripravil projekte, ki bi jih ponudil v predstavitev.«

Več iz te kategorije