0 Deljenj 1465 Ogledov
iStock

Ženske so moškim vedno za zgled!

4. December, 2017 22:30
1465 Ogledov

Moški bi se morali vedno zgledovati po ženskah. Obstaja pet ženskih navad, ki bi jih morali moški ponotranjiti. Strokovnjaki so obrazložili, katere stvari bi bile dobre zanje in njihovo zdravje.

1. Morali bi vaditi jogo

Čeprav je nekaj moških, ki vadijo jogo, vlada mišljenje, da je to bolj domena žensk. Joga je odlična za fleksibilnost in oblikovanje mišic.

Samuele Marcora z Univerze v Kentu pravi, da imajo moški več vezivnega tkiva v mišicah kot ženske, za kar je zaslužen testosteron. To je tisto, kar jih naredi velike in močne. Ampak … Ravno zato so manj fleksibilni in bolj nagnjeni k poškodbam, za kar je joga najboljši izbor.

2. Preživeti manj časa na stranišču

Ljubezen med moškim in toaletno školjko je vsem poznana. Ženske se pogosto sprašujejo, zakaj je sedenje na stranišču toliko časa ter zraven brati tako zabavno.

Moški naj bi povprečno preživeli na stranišču 1 uro in 45 minut na teden. Veliko sedenja na školjki lahko povzroči tudi hemeroide.

3. Usmeriti pozornost na svoje zdravje

Ženske so namreč veliko bolj pazljive glede zdravja. Bolj pogosto poslušajo in berejo o njem. Pozorne so na simptome ter poslušajo svoje telo. Strokovnjaki trdijo, da se moški bojijo svoje diagnoze. Ženske se znajo spopasti s svojimi problemi.

4. Utrjevati hrbtenične mišice

Tovrstne vaje lahko moškim pomagajo pri problemih v starosti, in sicer pri uhajanju urina. Koristne so tudi pri kontroli prezgodnje ejakulacije.

5. Poslušati svojo biološko uro

V ZDA so v raziskavi ugotovili, da je pri moških, starejših od štirideset let, za šestdeset odstotkov večje tveganje, da se nosečnost partnerice zaključi s splavom, kot pri tistih, starih med 25 in 29 let.

Poleg tega imajo otroci starejših očetov večjo možnost za avtizem, shizofrenijo, težave pri učenju in tudi raka. Strokovnjaki menijo, da gre za problem povečane možnosti genetskih napak v spermijih pri starejših.

Več iz te kategorije