0 Deljenj 43 Ogledov
STA

CILJE POSTAVIL KAR SAM Tomaž Kavčič novi selektor slovenske moške nogometne reprezentance

4. december, 2017 23:33
43 Ogledov

LJUBLJANA – Tomaž Kavčič je tudi uradno postal novi selektor slovenske moške nogometne reprezentance. Za naslednika Srečka Katanca so ga na seji današnjega izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju delegati potrdili za selektorja najmanj do evropskega prvenstva 2020. Kavčič je sedmi selektor slovenske članske vrste, pred njim so to vlogo opravljali Bojan Prašnikar trikrat, Srečko Katanec dvakrat ter Zdenko Verdenik, Branko Oblak, Matjaž Kek in Slaviša Stojanović po enkrat.

“Najprej bi se zahvalil predsedniku in IO za podporo. Pozdravil bi vse medije, novinarje, upam, da bomo dobro sodelovali, saj mislim, da je vsem v interesu, da se Slovenija uvrsti na EP 2020,” je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju uvodoma povedal Kavčič.

Tega so potrdili, potem ko se je zveza pogovarjala z več kandidati. “Vedno je več kandidatov. Vedel sem, kaj se dogaja, a verjel sem v to, da lahko prevzamem reprezentanco in to je to,” je bil značilno kratek v odgovoru novi selektor.

Ni se mogel izogniti vprašanju o prihodnosti Kevina Kampla v reprezentanci, saj v zadnjem času ni bil del nje po nesoglasjih s Katancem.

“Moje mišljenje je, da Slovenija rabi vsakega dobrega igralca. Kevin Kampl ali kdorkoli drug mora priti na zbor s čisto glavo, vedeti, zakaj je tukaj. Vem, da Kevin rad igra za Slovenijo, a se bo treba z njim pogovoriti. Če bo vse v redu, bo tukaj, če ne, pa ne,” poudarja Kavčič.

Ozrl se je tudi na to, kakšna bo igra Slovenije pod njegovim vodstvom: “Moja vizija je, da poskušamo igrati. Odvisno je seveda tudi od tekmeca. V glavi imam, kaj in kako bomo igrali, ampak treba je počakati na prvo tekmo.”

“Cilj je vedno zmaga. Kako do nje, je drugo vprašanje. Treba bo videti, v kakšnem stanju bodo igralci v naslednjih dveh, treh mesecih, treba bo tudi narediti nekaj na ekipnem duhu. Če sam sebe ne ceniš, ni nič,” je še povedal Kavčič.

Na vprašanje, kako gleda na to, da so že zdaj postavili cilje, ko še ni žreba skupin za kvalifikacije za EP 2020, v prejšnjem obdobju pa pod Katancem temu ni bilo tako, pa je odvrnil: “V reprezentanci sem bil leto in dva meseca. Cilj v ekipi je bil kar jasno postavljen že prej. Kako se je to prikazovalo ali ne, je pač drugo. Zdaj je cilj uvrstitev na EP, ne vem, kako bi sploh drugače razmišljal. Garancije pa ni, vse je treba narediti, da si bomo to zaslužili. Imamo dobro ekipo, konkurenčno, na nas je, da to uresničimo.”

Poudarja, da bo treba to kakovost, igranje igralcev v dobrih klubih, zaupanje v same sebe prenesti na igralce. “Malenkosti odločajo, kar se je videlo tudi v zadnjih kvalifikacijah. Videlo se je, da če smo pravi, lahko igramo z vsakim.” Dodal je tudi, da bo treba več samozavesti na tekmah v gosteh, saj je prav v tem ekipi pod vodstvom Srečka Katanca nekaj manjkalo.

O spremembah v ekipi se ni želel konkretneje izjasniti, dejal pa je, da ga čaka veliko dela, tudi s sestavo novega strokovnega štaba. Tudi o potencialnih novih igralcih v izbrani vrsti je bil redkobeseden: “Imam dve ali tri imena na rezervi, bomo še videli.”

STA

Mogoče vas bo zanimalo

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 11:50

Iz Maribora poročajo o več krajah - tarče so bile ženske. Včeraj, malo po 17. uri, sta dva neznana moška na avtobusnem postajališču ob križišču Ceste proletarskih…

20-letnik streljal s kalašnikovim, posredovali so policisti
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

20-letnik streljal s kalašnikovim, posredovali so policisti

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 11:42

20-letnik je v zrak iz puške kalašnikov izstrelil več nabojev in s tem prestrašil vaščane. Policisti PP Kočevje so včeraj v večernem času pri rednem delu na…

Danes pogreb Jerneja Šugmana
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

Danes pogreb Jerneja Šugmana

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 8:08

Danes bodo Jerneja Šugmana na poslednjo pot pospremili na ljubljanskih Žalah. Prekmalu preminuli igralec Jernej Šugman je umrl za posledicami srčne kapi, pomoč, ki so mu jo…

Več iz te kategorije