0 Deljenj 1184 Ogledov
iStock

Zakaj z detoksom izgubljate le čas in ne kilogramov?

20. October, 2017 20:15
1184 Ogledov

V začetek novega leta večina zraven prinese odvečne kilograme, ki se jih je nato treba čim hitreje znebiti. Mnogi želijo to narediti na hiter način, zato se poslužujejo raznih detoks programov, ki zagotavljajo odlične rezultate že v nekaj dneh.

Slišati je idealno. Vendar je treba zraven vključiti še nervozne vikende, kreganje s partnerjem in kričanje na otroke. Vse to so namreč stranski učinki, ki jih to čudežno hujšanje prinese s seboj.

Vsak resen nutricionist pravi, da se je dobro izogniti detoksa v kolikor je to mogoče. Njihova teorija je, da je izgubljanje kilogramov treba prilagoditi sebi in svojemu življenju, temperamentu. To pa zahteva tudi več časa, ki ga morate vložiti. Na koncu bodo rezultati zavidanja vredni in sami boste ponosni na svoj uspeh.

Hujšajte, ne stradajte!

Pri detoksu gre za zelo nizek vnos kalorij v telo. Ni čudno, saj pri tem živite od »čudežne« zelenjave in tropskega sadja, ki ga zmešate v mešalniku in popijete. Dnevno se zmanjša vnos kalorij za 1000, kar ima lahko slabe posledice za zdravje. Nutricionisti pravijo, da če se želite rešiti maščob v telesu, bo dovolj, da zaužijete dnevno 200 do 300 kalorij manj.

Če želite shujšati, morate obvezno uživati proteine in beljakovine, ki jih v teh čudežnih programih ni. Uravnotežene diete sladkor zadržijo in se tako energija enakomerno razporedi skozi cel dan. Detoks programi pa so usodni tudi za prebavo.

Ko zaključite s tovrstnim programom čiščenja telesa, ste izgubili pet kilogramov. Super! Nato se boste vrnili k svojim vsakdanjim prehranjevalnim navadam in kilogrami se bodo zelo hitro vrnili. Morda bodo s seboj pripeljali še dodatnega prijatelja. Zakaj? Med tem hitrim hujšanjem ste izgubili le vodo, maščobe so ostale. Ostal je tudi stres, ki ga je telo doživelo med stradanjem, zato si bo za naslednji tak primer za vsak slučaj uredilo še malo dodatne zaloge.

Kako na pravilen način odpraviti odvečne kilograme?

Jejte obroke, ki vsebujejo zelenjavo v kombinaciji s proteini. Pijte veliko tekočine, vendar zmerno. Čez dan je dovolj osem kozarcev tekočine: čaj, voda, juha …

Obvezna je fizična aktivnost. Ni treba živeti v telovadnici, le malo več se gibajte. Če se počutite slabo, vas boli glava, je bolje trening spustiti.

Dobro je še vedeti, da je kakovostno spanje najcenejši in najlažji način za izgubo kilogramov.

To je vse. Do cilja se gre po majhnih korakih, vendar boste dobili tisto, kar ste želeli. To je skrivnost pravilnega hujšanja.

Več iz te kategorije