0 Deljenj 183 Ogledov
iStock

Ste vedeli, da so altruisti bolj zaželeni in več seksajo?

13. marec, 2018 20:14
183 Ogledov

Z novo kanadsko raziskavo so dokazali, da ‘dobri’ ljudje ne pomagajo samo drugim, ampak tudi sebi. Altruisti imajo aktivnejše in bolj raznoliko seksualno življenje od preostalih ljudi.

Psihologi z Univerze Guelph in Nipissing so našli močne povezave med altruizmom in seksualnim uspehom. Izvedli so dve raziskavi, v katerih so analizirali seksualno zgodovino vprašanih v povezavi z njihovo naklonjenostjo altruizmu.

Rezultati so bili zanimivi. Izkazalo se je, da bolj kot so ljudje pomagali drugim, več spolnih partnerjev so imeli. Altruizem je nesebično vedenje, kjer se v zameno ne pričakuje nobene nagrade.

V prvem preizkusu so se anketiranci, ki so bili pozitivno ocenjeni z altruističnimi lastnostmi, pohvalili z večjim številom spolnih partnerjev in so imeli v svojih odnosih pogostejše spolne odnose. Poleg tega si jih je nasprotni spol bolj želel.

V drugem preizkusu so preverjali njihovo velikodušnost. Soudeležence so znanstveniki vprašali, ali bi nek izmišljen finančni znesek donirali nekomu tretjemu. Izkazalo se je, da so tisti, ki so potrdili, imeli več spolnih partnerjev.

Na podlagi tega so znanstveniki prišli do zaključka, da so altruisti bolj uspešni, kadar je govora o seksualnih uspehih, piše 100posto.hr.

Psihologinja dr. Susan Marchant-Haycox je povedala za The Independent: »Možno je trditi, da imajo altruistični ljudje več seksualnih partnerjev od tistih, ki nimajo takšne osebnosti, saj najbrž dajejo več pozornosti drugim. Druga stvar pa je, da so bolj ljubeznivi in skrbijo za druge, to pa je privlačna značilnost.«

Mogoče vas bo zanimalo

ŠOKANTNI PREOBRAT Jože razjasnil, zakaj je Simono ponižal pred celotno Slovenijo
Rumeno
3 Ogledov
Rumeno
3 Ogledov

ŠOKANTNI PREOBRAT Jože razjasnil, zakaj je Simono ponižal pred celotno Slovenijo

User One - 25. junij, 2018 15:12

Jože Mastnak in Simona sta se na romantičnem potovanju zbližala in zaljubila. Gledalci so bili zato toliko bolj presenečeni, ko je povedal, da si skupne prihodnosti ne…

STE VIDELI, KAJ JE NAREDIL 9-LETNIKU? Išče ga policija
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

STE VIDELI, KAJ JE NAREDIL 9-LETNIKU? Išče ga policija

User One - 25. junij, 2018 15:06

Policija išče voznika osebnega avtomobila, ki je v nedeljo okoli 19.20 odpeljal s kraja nesreče v Zabukovici v občini Žalec. Pred tem je voznik trčil v 9-letnika,…

VIDEO: SVET JE ZNOREL Ste videli, kakšne orgije se dogajajo v naši bližini
Viralno
5 Ogledov
Viralno
5 Ogledov

VIDEO: SVET JE ZNOREL Ste videli, kakšne orgije se dogajajo v naši bližini

User One - 25. junij, 2018 12:31

Na Bodenskem jezeru, ki leži med Nemčijo, Švico in Avstrijo, je v nedeljo potekala tradicionalna plesna zabava z imenom Torture ship (Mučilna ladja). Dogodek, ki velja za…

Več iz te kategorije