0 Deljenj 309 Ogledov
iStock

Ste vedeli, da so altruisti bolj zaželeni in več seksajo?

13. marec, 2018 20:14
309 Ogledov

Z novo kanadsko raziskavo so dokazali, da ‘dobri’ ljudje ne pomagajo samo drugim, ampak tudi sebi. Altruisti imajo aktivnejše in bolj raznoliko seksualno življenje od preostalih ljudi.

Psihologi z Univerze Guelph in Nipissing so našli močne povezave med altruizmom in seksualnim uspehom. Izvedli so dve raziskavi, v katerih so analizirali seksualno zgodovino vprašanih v povezavi z njihovo naklonjenostjo altruizmu.

Rezultati so bili zanimivi. Izkazalo se je, da bolj kot so ljudje pomagali drugim, več spolnih partnerjev so imeli. Altruizem je nesebično vedenje, kjer se v zameno ne pričakuje nobene nagrade.

V prvem preizkusu so se anketiranci, ki so bili pozitivno ocenjeni z altruističnimi lastnostmi, pohvalili z večjim številom spolnih partnerjev in so imeli v svojih odnosih pogostejše spolne odnose. Poleg tega si jih je nasprotni spol bolj želel.

V drugem preizkusu so preverjali njihovo velikodušnost. Soudeležence so znanstveniki vprašali, ali bi nek izmišljen finančni znesek donirali nekomu tretjemu. Izkazalo se je, da so tisti, ki so potrdili, imeli več spolnih partnerjev.

Na podlagi tega so znanstveniki prišli do zaključka, da so altruisti bolj uspešni, kadar je govora o seksualnih uspehih, piše 100posto.hr.

Psihologinja dr. Susan Marchant-Haycox je povedala za The Independent: »Možno je trditi, da imajo altruistični ljudje več seksualnih partnerjev od tistih, ki nimajo takšne osebnosti, saj najbrž dajejo več pozornosti drugim. Druga stvar pa je, da so bolj ljubeznivi in skrbijo za druge, to pa je privlačna značilnost.«

Mogoče vas bo zanimalo

MARJANA (27) NI BILO VIDETI OD ZAČETKA NOVEMBRA Policija preklicuje iskanje
Črno
7 Ogledov
Črno
7 Ogledov

MARJANA (27) NI BILO VIDETI OD ZAČETKA NOVEMBRA Policija preklicuje iskanje

User One - 15. december, 2018 9:37

Policisti preklicujejo iskanje 27-letnega Marjana Severja, ki so ga pogrešali od začetka novembra. Pogrešanega so namreč našli, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

ŠOK! Televizija predvaja finalni teden, tekmovalka Kmetije pa zapeljala v smrt
Črno
88 Ogledov
Črno
88 Ogledov

ŠOK! Televizija predvaja finalni teden, tekmovalka Kmetije pa zapeljala v smrt

Marjanca Scheicher - 15. december, 2018 8:34

V hudi prometni nesreči je umrla komaj 24-letna zvezdnica resničnostnih šovov. Usodna je bila prometna nesreča. Rumeni mediji na Hrvaškem so zaviti v črno, umrla je 24-letna…

GROZLJIVA SMRT V ZGORNJEM NEGONJU Zapeljal  z vozišča in zgrmel v globel
Črno
16 Ogledov
Črno
16 Ogledov

GROZLJIVA SMRT V ZGORNJEM NEGONJU Zapeljal  z vozišča in zgrmel v globel

User One - 15. december, 2018 7:20

V prometni nesreči v Zgornjem Negonju, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je umrl 64-letni voznik osebnega vozila. Voznik, ki je včeraj okoli 18.50 iz neznanega razloga zapeljal …

Več iz te kategorije