0 Deljenj 1309 Ogledov
iStock

Ste pripravljeni prekiniti ljubezensko zvezo?

16. October, 2017 8:15
1309 Ogledov

Večina ljudi ve, kako je težko končati ljubezensko zvezo. Lahko je nekaj obljubiti, težje pa je to udejanjiti.

Če imate občutek, da ste se od partnerja odtujili, se skupaj manj zabavata, vaš pogled »uhaja« drugam, je težko reči ali gre samo za prehodno obdobje, ali je to znak za prekinitev zveze.

Linda Carroll je svetovalka za pare, ki deluje na tem področju že 35 let. Sama svetuje, da si pred končno odločitvijo zastavite štiri vprašanja, ki vam bodo v veliko pomoč.

Vprašanja, ki si jih morate postaviti, preden zapustite partnerja:

1. Skrbite zase?

V primeru, da ne skrbite zase, se pravi, ne telovadite, meditirate, se poskušate rešiti lastnega stresa, potem verjetno za vašo nesrečo ni kriv partner.

Za svojo srečo ste odgovorni sami.

2. Ste prepričani, da želite zapustiti partnerja?

Vprašajte se, ali vam gre na živce oseba, s katero sta skupaj, ali samo to, da veza stagnira. Bolje je, da si vzamete nekaj da, globoko vdihnete in razmislite o tem.

3. Ali ste prepričani, da ste popolnoma zvesti?

Za vznemirjenje v zvezi sta potrebna oba partnerja. Če ste zapadli v rutino, se vprašajte, ali ste vi sami vedno načrtovali stvari v vajinem odnosu ali vaš partner?

Če si želite spremembe, mu morate to povedati.

4. Se s partnerjem pogovarjata o skupnih problemih?

Samoumevno je, da ne morete pričakovati rešitve problemov, če partner o tem nič ne ve. Komunicirajte z njim! Verjetno bi si tudi sami želeli, da vam nekdo pove, kaj je problem, ne da vas zapusti brez pojasnila.

V primeru, da ste partnerju pojasnili, kar vas muči, in ni bilo nobenega odziva, potem je to znak za konec zveze.

Več iz te kategorije